Slæbesko fra Samson

Første slæbeskobomme fra Viborg-firmaet vises i denne uge på Agritechnica.

En slidindikator viser, hvornår den midterste sliddel er nået endt levetid.

Samson A/S i Viborg lancerer på Agritechnica-messen fabrikkens første slæbeskobomme. De fås i to versioner, TSB1 (en lodret fordeler) og TSB2 (to lodrette fordelere). Aktuelt fås TSB-serien med en arbejdsbredde fra 7,50 meter og op til 24 meter.

Bommens design gør det nemt at integrere den på alle typer af gyllevogne, uanset om de er nye, eller allerede er i brug.

- Den sikrer præcis udbringning af gylle i overfladen og kan anvendes i alle jord- og markforhold. Slæbeskoens konstruktion gør, at gødningen får et optimeret effekt. Den lægges ud i en rille under overfladen, og derved ikke spules eller sprøjtes ud på jorden og planter, påpeger produktchef Niels Hagemann Haubjerg.

Han fremhæver samtidig trykaflastningssystemet, som sikrer ens tryk over hele arbejdsbredden, og bommens opbygning med et aktivt kontursystem, således den følger terrænet i hele bredden.

Kørt i Danmark i to år

Han oplyser, at den 24 meter slæbeskobom er prøvekørt i Danmark i to år blandt andet i områder med kuperet terræn.

- Det er sket med stor succes, og vi forventer, at systemet i fremtiden ud over til græs også vil være aktuelt til vinterafgrøder som hvede i foråret.

Samsons design af slæbeskoene er patenteret. En slidindikator viser føreren, hvornår den midterste sliddel har nået endt levetid. Den er nem at skifte, og det tager under et minut, lyder det fra Niels Hagemann Haubjerg.

Læs mere om Agritechnica 2023

Drag fordel af internationale eksperters specialviden og klæd dig på til fremtidens landbrug, når Effektivt Landbrug stiller skarpt på Agritechnica 2023.

Læs mere her

Læs også