Alfa Laval åbner nyt innovationscenter for fremtidens fødevarer

Med base i Søborg vil Alfa Laval udvikle teknologier, der skal sikre fødevareproduktion til en voksende befolkning og reducere miljøpåvirkningen drastisk.

Pumpe- og tankproducenten Alfa Laval tager et stort skridt mod en mere bæredygtig fremtid med etableringen af Food Innovation Centre i Søborg.

Centret bliver en platform for udvikling af nye fødevarer og produktionsmetoder i tæt samarbejde med forskere, virksomheder og iværksættere. Målet er at imødekomme to globale udfordringer: den stigende fødevareefterspørgsel og fødevaresystemets store miljøpåvirkning.

Innovationscentret vil fokusere på både traditionelle fødevarer og næste generations plante- og fermenteringsbaserede produkter. Visionen er at udvikle teknologier, der minimerer ressourceforbrug og maksimerer genanvendelse.

- Vi ønsker at skabe et verdensklasse test- og udviklingsmiljø, der løser nutidens og fremtidens udfordringer, siger Johan Agrell, Vice President i Alfa Laval i en pressemeddelelse.

Centret, der forventes færdigt i 2027, vil især fokusere på proteinforarbejdning for at tackle den globale mangel på bæredygtige proteinkilder.

Læs også