Salling sætter turbo på kyllingevelfærd

Salling Group, der ejer Bilka, Føtex og Netto går videre i indsatsen for at udfase turbokyllinger totalt.

I 2022 nåede Salling Group i mål med ambitionen om at udfase hurtigtvoksende kyllinger fra det faste ferske sortiment i Netto, føtex og Bilka. Nu sætter dagligvarekoncernen nye mål for den totale udfasning, hvor næste step er en udfasning på kampagneprodukter – herunder spot og kampagnevarer i 2025.

Desuden skruer føtex, Bilka og Netto løbende ned for markedsføringen af hurtigtvoksende kyllinger i bl.a. tilbudsaviser samt skiltning i butikker og varehuse. Kyllingerne vil fremover være af langsommere voksende racer og derfor være mærket med minimum 1 hjerte fra det statslige dyrevelfærdsmærke.

Ifølge dagligvarekoncernen er der tale om at tage vigtige skridt frem mod en komplet udfasning af hurtigt voksende kyllinger.

- Vi vil bidrage til at løfte dyrevelfærden i alle de kategorier, hvor kylling indgår som ingrediens, så vi kan tilbyde et bredest muligt sortiment uden hurtigtvoksende kyllinger, hvad enten man handler i Netto, føtex eller Bilka. Undervejs skal vi have kunderne og leverandørerne med på rejsen, og derfor er det ideelt at fortsætte den gradvise udfasning af hurtigtvoksende kyllinger, siger Henrik Vinther Olesen, bæredygtighedsdirektør i Salling Group.

Det handler om at løfte fra bunden

Salling Groups mål er at udfase hurtigtvoksende kyllinger i alle produktkategorier og dermed give hele kategorien et løft fra bunden for at løfte dyrevelfærden strukturelt og sikre bedre pladsforhold.

I løbet af de sidste år har dyreværnsorganisationen Anima været med på rejsen som tæt sparringspartner for Salling Group.

- Salling Group tager endnu et vigtigt skridt frem og signalerer til resten af markedet, at der ikke er nogen fremtid for turbokyllinger. Turbokylling er officielt blevet de nye burhøns nu, og det er kun et spørgsmål om tid, før vi alle lykkeligvis kan klappe hinanden på skuldrene over, at vi går foran i Danmark på dette område, udtaler Thorbjørn Schiønning, kommunikationschef i Anima.

Da hurtigtvoksende kyllinger stadig er en stor del af den samlede produktion i Danmark vil udfasningen ske i takt med, at producenterne øger produktionen af langsommere voksende kyllinger, og Salling Group arbejder på at integrere flere produkter med højere dyrevelfærd.

Læs også