Leverer 45.000 slagtesvin: Storlandmand skifter fra Danish Crown til Danepork

Landmand og investor Søren Rasmussen flytter nu sine 45.000 slagtesvin i sit selskab Fyrkat Agro fra Danish Crown til konkurrenten Danepork. Det skriver Agriwatch.

Til mediet fortæller han, at han skifter, dels fordi han synes, Danish Crown leverer en for lav notering, men også fordi, han mener, at slagterikoncernen er for afhængig af det kinesiske og asiatiske marked.

- Det kan ikke passe, at man skal fryse grise og sende dem til Fjernøsten. Det er ikke bæredygtigt på den lange bane. Jeg investerer eller satser ikke på noget, der i sin grundsubstans ikke er bæredygtigt. Før eller siden bliver man indhentet, siger Søren Rasmussen til Agriwatch.

Danish Crowns pressechef, Jens Hansen, afviser, at slagteriets strategi er bundet op på salg af delstykker til Kina. Han fremhæver, at koncernen i stedet forsøger at øge værdien andelshavernes produkter gennem forædling til Europa.

Fyrkat Agro er blot en af flere landbrugsselskaber, Søren Rasmussen ejer. Han producerer i alt mere end 200.000 grise om året.

Læs også