Klummeskribent: - En stemme på Asger kan give veganer medvind

De færreste danskere tænker over valgforbund, når de sætter deres kryds, hævder en kommunikationsrådgiver på Altinget.dk. Hun påpeger, at en Venstre-stemme dermed kan blive en stemme på en fra det Radikale Venstre eller fra Moderaterne.

Moderaterne er ifølge klummeskribenten Malene Møller Hall i valgforbund med Venstre ved EU-valget. Derfor kan en stemme på Venstrekandidaten Asger Christensen potentielt set blive en stemme på moderaternes Stine Bosse, som blandt andet er fortaler for højere dyrevelfærd og et grønnere landbrug, skriver hun på Altinget.dk. Arkivfoto Veganeren og EU-kandidaten Sigrid Friis er i valgforbund med venstremanden Asger Christensen, fremgår det af en kommentar på Altinget.dk. Foto: Radikale.dk

- En stemme på Venstre-landmanden Asger Christensen kan potentielt give medvind til den moderate kosmopolit Stine Bosse eller den klima- og miljø-elskende radikale veganer Sigrid Friis.

Sådan skriver rådgiver, kommunikationsrådgiver og klummeskribent Malene Møller Hall i en kommentar på Altinget.dk. Her påpeger hun, at »lige så kedelige valgforbundene er, lige så stor indflydelse kan de have på det endelige valgresultat.

- Det er naturligvis tilsnigelser, og ikke helt sandt, men den indirekte påvirkning er god nok, påpeger kommunikationsrådgiveren, som i øvrigt også er tidligere kampagneleder for Carsten Bach (LA).

Hermed påpeger hun, at valgforbundene har den hage, at de ikke nødvendigvis er inddelt efter politisk anskuelse, og selvom valgforbundene er en magtfuld faktor, er det ikke hendes opfattelse, at der er ret mange danskere, der tænker over det, når de sætter deres kryds.

Læs også