Fra Vildbjerg til São Paulo: Dyrker 2.000 hektar sukkerrør for at lave en dansk snapse-type

Martin og Peter Gudmons oldefar savnede meget dansk aquavit, efter at han var udvandret fra Vestjylland til Brasilien. – Så han begyndte at eksperimentere med at destillere alkohol fra sukkerrør og kaldte det cachaca, fortæller Peter Gudmon. I dag er cachaca verdens 3. mest solgte spiritus. Vi besøger brødrenes kæmpefarm med dansk flag ved indkørslen.

Tage Christian Matthiessen er fra Vildbjerg i Vestjylland.

Han er frisk på at arbejde i udlandet og er taget til Brasilien, hvor han efter lidt forskellige jobs som tømrer får tilbudt arbejde på gården São Pedro, der ligger et par timers kørsel nord for São Paulo og ejes af João Rehder – der viser sig at blive hans kommende svigerfar.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i 10 uger for 10 kroner om ugen.

Læs mere om Global Farming

Effektivt Landbrug har gennem de sidste 10 år rejst kloden rundt og besøgt landmænd i bl.a. Sydamerika, New Zealand, Uganda, Cambodia og Indien.

Læs mere her

Læs også