Hestefolket sætter kurs mod Roskilde

Store Hestedag er efter sidste års »corona-aflysning« tilbage på Dyrskuepladsen i Roskilde i den første weekend i september.

På Store Hestedag kan man opleve heste (og hunde) i alle størrelser. Foto: Jesper Hallgren

Efter et års »corona-pause« vender Store Hestedag tilbage, og det er traditionen tro den første weekend i september, at hesteentusiaster fra hele landet valfarter til Dyrskuepladsen i Roskilde.

I den sidste Store Hestedag-udgave inden corona-krisen blev der sat besøgsrekord med 23.326 gæster – cirka 300 mere end den tidligere rekord på 23.031 fra 2017.

Hestefolket ærgrede sig naturligvis over aflysningen sidste år og ser nu frem til nogle gode dage i weekenden den lørdag den 4. og søndag den 5. september, hvor besøgsrekorden måske står for fald.

Udstillere med gode tilbud

Hestene er naturligvis i centrum på Store Hestedag, men hunde kom for nogle år også med på plakaten, og ganske mange hundeejere – både med og uden hunde – har de senere år fundet vej til Dyrskuepladsen.

De mange gæster vil som altid kunne møde mange udstillere, der byder på noget for enhver. Både heste- og hundeejere kan således med garanti finde mange gode tilbud inden for blandt andet foder og tilbehør.

Vanen tro er der også et omfangsrigt program, og i løbet af weekenden vil der være en række forskellige konkurrencer, aktiviteter og underholdende indslag med både heste og hunde.

Akrobatisk show

Blandt de mange heste kan man for eksempel opleve to flotte avlshingste fra DrumHorse Stable Denmark, der repræsenterer den europæiske stambog og ejer de eneste drumhorses i Danmark.

Der bliver også mulighed for at opleve voltigering, som er en disciplin, hvor der laves akrobatik på ryggen af store veltrænede heste – enten i skridt eller i galop.

På Store Hestedag kan man også blive klogere på working equitation, som har udspring i den traditionelle arbejdsridning – altså den måde hesten tidligere blev brugt som arbejdsdyr på i Danmark.

Hele programmet kan ses på www.storehestedag.dk – blandt andet med en række forskellige søgekriterier, så man nemt kan skræddersy sit eget program.

Læs også