Efterårsferie blandt heste i Herning?

FEI Dressage World CupTM er tilbage i Jyske Bank Boxen i Herning i uge 42, og billetsalget er åbent til et program fyldt med international dressur og springning, udstyrsmesse, følauktion og show.

Det populære World Cup-stævne med dressur og international springning er tilbage i MCH Messecenter Herning i dagene fra den 18.-22. oktober efter, at det sidste år blev afholdt på Vilhelmsborg.

Det oplyser arrangørerne bag i en meddelelse.

En weekend i dressurens tegn

Dressurentusiaster kan se frem til en weekend med dressur på højt niveau. Programmet for FEI Dressage World Cup-kvalifikationen afvikles med Blue Hors Grand Prix lørdag middag fra klokken 13 og Grand Prix kür, FEI Dressage World Cup Grand Prix Freestyle presented by Ecco søndag fra klokken 14.

Søndagen i Jyske Bank Boxen bliver dedikeret til dressur, da der under stævnet skal afvikles CDI3* Helgstrand Dressage Grand Prix og Grand Prix Special samt den gennemgående, internationale cup; Lövsta Future Challenge for U25-ryttere. Der arbejdes også på at invitere til en amatørtur for dressurryttere.

Stemningen er, ifølge arrangørerne, altid noget helt særligt i Jyske Bank Boxen, når de danske verdensmestre er i konkurrence med topryttere fra flere europæiske nationer. Det er, som altid, FEI World Cup i Herning som åbner World Cup-sæsonen i den vesteuropæiske liga. Danskerne er så stærke, at vi de senere år har kunnet krydre en stor sportslig oplevelse med dansk sejr. Senest vandt Carina Cassøe Krüth og herlige Heiline’s Danciera World Cup kvalifikationen på dansk grund.

Springrytterne er i gang fra onsdag

For springrytterne åbner stævnet onsdag klokken 15.30, og der bliver både 3- og 1-stjernede konkurrencer samt klasser for U25-ryttere og en pony-tour.

De 3-stjernede springkonkurrencer kulminerer inde i Boxen med Stutteri Ask Grand Prix lørdag aften, med start klokken 20.30. Her skal de bedste springryttere kæmpe om placeringerne, som tæller til Longines Verdensranglisten, og der er i alt tre rankingklasser til verdensranglisten under stævnet.

Inden Grand Prix-springning vil man kunne opleve; Agria Afternoon Show, og det er også lørdag fra klokken 17.30, at Blue Hors Arena M danner rammen om følauktionen, DWB World Cup Foal Auction, med 25 særligt udvalgte føl af høj kvalitet.

Den praktiske afvikling af stævnet står Casper Cassøe Krüth og Jens Trabjerg for, sammen med entusiastiske ansatte og frivillige som glæder sig til at gøre World Cup-stævnet i Herning til endnu en god hesteoplevelse for alle gæster.

Læs også