høst-tour

Vi skriver om høsten
- HVER DAG!

HØST-TOUR episode 3: - Det spiller sgu bare

Se med når den 23-årige landmand bag YouTube-serien »mit liv som landmand«, Mikkel Smedegaard, høster raps under HØST-TOUR 2021.

Som slutningen på den danske høst-sæsonen nærmer sig, sidder Mikkel Smedegaard ved rattet i en Claas’ LEXION 8700-mejetærsker, som han har fået på demo i dagens anledning.

- Det spiller altså bare, det her gutter. Det gør det sgu. Det kan være, man skal have sådan en her, det ville være dejligt nemt i hvert fald, griner han.

Han er i gang med at høste raps, og han fortæller, at han er spændt på at se udbyttet.

- Det kører stille og roligt derudaf her i en raps, der næsten nåede at fylde et år. Den blev etableret sidste år den 21. august, og det var 32 planter pr. kvadratmeter med 150 kg gødning. Siden da har det så fået i alt 200 kg N – så den har ikke fået fuld gas, fortæller han.

- Det vi havde på sandjorden fik 220 kg N, og det endte med at give 3,5 tons – men det her håber jeg, giver lidt mere, tilføjer han.

Læs mere om Høst-Tour

»Bondemanden han har altid travlt på sin bondegård«, lyder børnesangen. Og det har landmanden da også - især under høsten. Bliv klar til høst med Effektivt Landbrugs årlige Høst-Tour, hvor vi sætter fokus på vigtige udviklinger og nyheder, du ikke må gå glip af.

Læs mere her

Læs også