Gods med 450 hektar er næsten klimaneutralt

Seneste klimaregnskab fra Holckenhavn viser, at selskabet i 2021 udledte 906 tons CO2, men at de landbrugs- og skovarealer, der hører til godset, optog 901 tons CO2. Dermed er selskabet 99 procent klimaneutralt.

Det store gods Holckenhavn uden for Nyborg er snublende tæt på at kunne kalde sig klimaneutralt. Således viser det seneste klimaregnskab fra selskabet bag, der driver hotelvirksomhed, men også har 450 hektar økologisk landbrug, at godsets skovarealer i 2021 optog 99 procent af virksomhedens udledninger.

Det skriver Børsen. Dermed er Holckenhavn meget tæt på at være klimaneutral.

- Vi er selvfølgelig glade for resultatet, men det er tankevækkende, hvor meget skov der skal til for at optage så beskeden en virksomheds udledninger. Man skal desuden huske, at regnskabet var et øjebliksbillede af 2021, og at vi endnu ikke er i mål, siger direktør på Holckenhavn, Dennis Hou Holck.

På godset har man længe haft fokus på biodiversitet på selskabets landbrugs- og skovarealer, tilføjer han. Selskabets klimaregnskaber er lavet i samarbejde med Rambøll, og tager også højde for transporten, som de ansatte og godsets gæster benytter sig af.

Samtidig er den frokost, der serveres på Holckenhavn, halvt vegetarisk, og består derudover af fjerkræ og fisk.

Læs også