Kokkekonkurrence har åbnet for indstillinger

Smagen er i centrum, når vinderne af de prestigefyldte kokkekonkurrencer Årets Ret med Gris og Årets Ret med Fisk & Skaldyr skal kåres til november. Der er nu åbnet for indstillinger.

Kokkekonkurrencerne Årets Ret med Gris og Årets Ret med Fisk & Skaldyr har nu åbnet for indstillinger, oplyser Landbrug & Fødevarer, der afvikler konkurrencerne.

Kokkekonkurrencerne Årets Ret med Gris og Årets Ret med Fisk & Skaldyr har nu åbnet for indstillinger, oplyser Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

De prestigefyldte kokkekonkurrencer hylder det gastronomiske håndværk og de bedste råvarer, og nu er det så muligt at indstille kandidater til dette års priser.

- I Danmark oplever vi en stigende anerkendelse i den gastronomiske verden med et voksende antal Michelin-stjerner, der tilføjes til de danske restauranter – senest med 44 stjerner. Udviklingen vidner om et markant løft af niveauet for dansk gastronomi, og dette afspejles også i indstillingerne til priserne Årets Ret med Gris og Årets Ret med Fisk & Skaldyr, lyder det fra Landbrug & Fødevarer i pressemeddelelsen.

- Niveauet højnes fra år til år, og de mange indstillinger demonstrerer en imponerende kreativitet og teknisk kunnen, som løfter standarderne for, hvad der kan opnås med danske råvarer som gris samt fisk og skaldyr, tilføjer organisationen.

Gastronomisk frontløber

- Det er skønt at se, hvordan branchen konstant fornyer sig og dygtiggør sig på alle fronter. Fra bæredygtighed og råvarevalg til innovative tilberedningsmetoder og smagssammensætninger. Denne vedvarende udvikling og professionalisme lover godt for fremtiden og cementerer Danmarks position som en gastronomisk frontløber, siger Anders Nicolajsen, der er chefkonsulent for gastronomi og foodservice i Landbrug & Fødevarer.

Årets Ret med Gris blev for første gang afholdt tilbage i 2011, og har gennem årene ifølge Landbrug & Fødevarer vokset sig til en veletableret og respekteret konkurrence i den danske kokkeverden.

- Efterfølgende er Årets Ret med Fisk & Skaldyr kommet til – en kategori som i den grad har taget branchen med storm, lyder det.

- Det er skønt at se, hvordan branchen konstant fornyer sig og dygtiggør sig på alle fronter

Anders Nicolajsen, chefkonsulent for gastronomi og foodservice, Landbrug & Fødevarer

En skarp jury

Juryen, der skal smage, dufte og votere sig gennem dette års nominerende retter, består af en flok prominente og rutinerede madeksperter. Smagen er i centrum, og det forventes, at der bliver eksperimenteret med nye smagskombinationer.

Kender du til, eller er du selv en af de mange talentfulde kokke, der har disse fantastiske råvarer på menuen? Så fremsend indstillingen via goderåvarer.dk.

Vinderne kåres i november 2024 til et stort awardshow i København i forbindelse med uddelingen af White Guide 2024.

Årets Ret med Gris 2024 er finansieret af Norma og Frode Jacobsens Fond, mens Årets Ret med Fisk & Skaldyr 2024 er finansieret af Fiskeafgiftsfonden samt støttet af Fiskebranchen og Danmarks Fiskeriforening.

Begge konkurrencer afvikles af Landbrug & Fødevarer.

Dommere

De seks jurymedlemmer i konkurrencen er:

  • Svend Rasmussen (tv-vært, kok og madanmelder v. TV2)
  • Helle Brønnum Carlsen (forfatter, madanmelder v. WhiteGuide, Børsen & Politiken)
  • Mikkel Maarbjerg (forfatter, kok og direktør i Maarbjerg & Kirk)
  • Daniel McBurnie, (kok og køkkenchef)
  • Thomas Herman, (kok, forfatter, TV-vært)
  • Anders Nicolajsen (chefkonsulent for Gastronomi & Foodservice, Landbrug & Fødevarer)

Læs også