Droner skal levere norske mælkeprøver

Det norske mejeriselskab Tine er klar til at teste dronetransport, som skal sikre analyser af mælkeprøver fra fjerntliggende mælkeproducenter til centrale laboratorier i en bæredygtig model. Det skriver nearadio.no.

Tine henter mælk over meget store afstande i det bjergrige land. Det gælder også mælkeprøver fra de enkelte producenter, som skal analyseres på laboratorier, hvor der kan være ganske langt fra det lokale mejeri.

Det er eksempelvis tilfældet omkring mejeriet Røros, der ligger tæt på den svenske grænse. Her skal mælkeprøvernes køres knap 200 kilometer ud til laboratoriet i Trondheim.

Men nu skal Tine ifølge det norske nyhedsmedie nearadio.no med i et forsøg, hvor mælkeprøverne i stedet transporteres via droner gennem det bjergrige område. En ide, som er bygget ovenpå et eksisterende forsøg med dronetransport af blodprøver mellem forskellige sygehuse i området.

Hvis droner kan levere mælkeprøverne fra de mange fjerntliggende leverandører i Norges vidtstrakte land til et centralt laboratorium, vil der spares tid, energi og ressourcer, lyder det fra Tine. Det kan eventuelt udløse en grøn bonus, der kan overføres til markedsføringen af ​​produkterne.

- Vi er i gang med at teste mulighederne for at få en bedre forståelse af, hvad man kan og ikke kan, og hvordan denne teknologi kan hjælpe os med at nå de mål, vi har sat os inden for fødevaresikkerhed og bæredygtighed, siger Inger Gislesen, leder af Teknologilaboratoriet i Tine.

 

Læs også