Økologisk Landsforening dybt skuffet over finansloven

Økologisk Landsforening udtrykker dyb skuffelse over den nyligt fremlagte finanslov for 2024. Sybille Kyed, landbrugs- og fødevarepolitisk chef i organisationen, påpeger, at regeringen svigter sit eget regeringsgrundlag ved ikke at afsætte nye midler til økologien.

- Med den her finanslov svigter regeringen sit eget regeringsgrundlag, for der ikke er afsat nye midler til økologien, lyder det kritisk i en pressemeddelelse fra Sybille Kyed, som er landbrugs- og fødevarepolitisk chef i Økologisk Landsforening.

Sybille Kyed mener, at regeringen vender økologien og deres egne ambitioner ryggen.

- Vi ved, at der er en økologistrategi lige på trapperne, der skal understøtte efterspørgsel og eksport. Hvor kan vi se det i finansloven? Vi kan roligt sige på forhånd, at ordene i økologistrategien ikke er det papir værd, den bliver skrevet på, siger hun og fortsætter.

- Vi er dybt skuffede over, at regeringen tilsyneladende er fuldstændig ligeglade med Det Økologiske Spisemærke, der har været med til at sikre menuer med mere grønt og mindre madspild. Det Økologiske Spisemærke er med til at sikre den grønne omstilling, og vi er rystede over, at de ikke engang forsøger at leve op til fordoblingsmålet, der er skrevet ind i landbrugsaftalen og regeringsgrundlaget.

Læs også