Dansk produktionsskov er nu certificeret i biodiversitet

For første gang er en dansk produktionsskov blevet certificeret i biodiversitet. Det fortæller Skovdyrkerne om certificeringen, der er et tillæg til skovens FSC-certificering.

Vesterskoven ved Ringsted blev for nylig certificeret i biodiversitet. Helt konkret har skoven opnået en økosystemtjeneste-certificering. Det er et tillæg til skovens FSC-certificering. Certificeringen er opnået efter et godt samarbejde med København Zoo, Skovdyrkerne Øerne, WWF og FSC.

Det oplyser Skovdyrkerne i en meddelelse, hvor de fortæller nærmere om certificeringen hos skovejer Carsten Følsgaard, der glæder sig over den særlige certificering i biodiversitet.

- Det er svært at bevare det dårlige humør, når jeg går en tur i skoven. Jeg står nu med beviset på, at man kan have en driftsskov med stor biodiversitet, udtaler skovejeren til Skovdyrkerne.

Forskellige baggrunde

Vesterskovens certificering er opnået efter et partnerskab med København Zoo, Skovdyrkerne Øerne, WWF og FSC. Parterne er forskellige. Men trods forskellighederne har de sikret, at den første danske driftsskov kunne opnå den særlige økosystemtjeneste-certificering i biodiversitet, som tillæg til skovens FSC-certificering. Skovdyrkernes skovfoged Bjørn Krüger Veng fortæller om en spændende proces, der er arbejdet med igennem længere tid.

- Man kan godt sige, det har været hardcore skovdrift og bløde værdier overfor hinanden i partnerskabet, siger Bjørn Krüger Veng.

- Men det har netop været styrken. Og der er stor respekt for vores forskellige fagligheder og holdninger i arbejdet, fortsætter han.

Direktør i FSC Danmark, Søren Dürr Grue, glæder sig over den nye certificering af Vesterskoven.

- For FSC handler certificering af biodiversitet om at bruge markedet til at anerkende skovens mange værdier. Med en FSC-certificering får man solid dokumentation for den positive effekt på for eksempel biodiversiteten, som forskellige tiltag i skoven kan have, fortæller han til Skovdyrkerne.

Læs også