Nyt foderkoncept og udvidet forretningsområde

Vestjyllands Andel er blandt udstillerne på Det Sønderjyske Fællesdyrskue. Virksomheden lancerede tidligere på året foderkonceptet VA High Energy sikre, at malkekøerne får den nødvendige mængde energi til at producere mest muligt. Senest har man tillige overtaget hele aktieposten i Billund-virksomheden Adival

Den Billund-baserede virksomhed Adival, der beskæftiger sig med genanvendelse af restprodukter fra fødevareindustrien til foderbrug, har i en årrække fungeret som skoleeksempel på landbrugets kvaliteter inden for cirkulær bioøkonomi og minimering af spild. Pressefoto

Vestjyllands Andel er blandt udstillerne ved Det Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa. Virksomheden har oplevet stor vækst de seneste år, og har løbende udviklet nye produkter og koncepter.

Senest da Vestjyllands Andels kvægfodergruppe NutriFair-messen tidligere på året præsenterede et nyt foderkoncept. Under navnet VA High Energy, hvor man stiller skarpt på vigtigheden af, at højtydende køer har de bedst mulige betingelser for at levere den størst mulige mælkeproduktion. Det skriver Vestjyllands Andel i en pressemeddelelse.

- Med VA High Energy har vi udviklet et koncept, der skal være med til at sikre, at de højtydende køer ikke tærer på kropsreserverne. Som navnet indikerer, har blandingerne under VA High Energy et højt indhold af energi og optimeres efter den enkelte ko. Alt efter om den har behov for mere stivelse, flere aminosyrer, mere fedt også videre, sagde Jakob Kaisen, salgschef for kvægfoder i Vestjyllands Andel ifølge en pressemeddelelse fra selskabet.

Flere strenge at spille på

Netop alsidigheden i foderblandingerne har ifølge Vestjyllands Andel været en væsentlig parameter i optimeringsafdelingens udvikling af VA High Energy, som tilsvarende skal bidrage til »high performance«.

- Populært sagt er det vigtigt, at man som mælkeproducent har flere strenge at spille på, når det gælder robotfoderblandinger. Så hver enkelt ko får den nødvendige mængde energi for at opfylde de krav, som vi har til dens performance i stalden, siger Jakob Kaisen og fortsætter:

- Udover at tilgodese køerne glæder vi os over, at vi med udviklingen af VA High Energy bidrager til transportoptimering i og med, at vi kan levere flere foderenheder pr. læs.

Overtager 100 procent af aktierne i Adival

Den nuværende direktør i virksomheden Adival, Søren Christensen, har besluttet sig for at sælge sine resterende aktier i virksomheden – 25 procent – til Vestjyllands Andel. Dermed skiftes der også ud på direktørposten i Adival, hvor netop Søren Christensen overlader roret til account manager Keld Riis Olsen.

Efter mange års tæt parløb blev Vestjyllands Andel og Adival i 2019 enige om at føje endnu et kapitel til deres fælles historie. Dengang overtog grovvareselskabet 75 procent af aktierne i Adival.

Den Billund-baserede virksomhed, der beskæftiger sig med genanvendelse af restprodukter fra fødevareindustrien til foderbrug, har i en årrække fungeret som skoleeksempel på landbrugets kvaliteter inden for cirkulær bioøkonomi og minimering af spild.

»Business as usual«

Udover ændringen i ejerforholdene skiftes der også ud på direktørposten i Adival, som hidtil har været besat af Søren Christensen. Efter eget ønske stopper han nu i virksomheden for at prøve kræfter med noget andet.

- Jeg er stolt over den udvikling, som hele virksomheden har gennemgået, siden min far for over 40 år siden tog de indledende skridt til Adival. Derfor er det naturligvis også med vemod, at jeg nu takker af, men samtidig er jeg glad for og tryg ved, at Adival i Vestjyllands Andel har en ejer, som har fuld forståelse for forretningen og er dedikeret til at føre den til næste niveau, lyder det fra Søren Christensen.

Han bakkes op af sin mangeårige »wingman« Keld Riis Olsen, som nu overtager direktørposten.

- Efter 7 års tæt samarbejde med Søren (Christensen, red.) ser jeg frem til at videreudvikle Adival sammen med de øvrige medarbejdere i virksomheden. Vores ambition er fortsat at være førende inden for anvendelse af restprodukter til landbrugssektoren, og denne ambition deles 100 procent af Vestjyllands Andel.

Foreløbigt har vores samarbejde da også vist sig at være særdeles frugtbart, så strategien er i al sin enkelhed: »Business as usual«, slutter Keld Riis Olsen.

Læs mere om Dyrskuer 2024

Dyrskuerne er et vigtigt samlingspunkt for lokalsamfundene på landet. Samtidig kan det være en stærk indgang til landbruget. Her er alt, hvad du skal vide om årets dyrskuer.

Læs mere her

Læs mere om Det Sønderjyske Fællesdyrskue

Det Sønderjyske Fællesdyrskue finder sted fra fredag den 24. maj til lørdag den 25. maj 2024, og byder på masser af sjov med alt fra konkurrencer og kåringer til malkning og maskinudstillinger.

Læs mere her

Læs også

Det Sønderjyske Fællesdyrskue

Det Sønderjyske Fællesdyrskue finder sted fra fredag den 24. maj til lørdag den 25. maj 2024, og byder på masser af sjov med alt fra konkurrencer og kåringer til malkning og maskinudstillinger.

Dyk ned alle vores 17 artikler om Det Sønderjyske Fællesdyrskue

Spiras udvider på energiområdet

Spiras er blandt udstillerne på Det Sønderjyske Fællesdyrskue. Med unikke digitale værktøjer er Spiras blevet en stor spiller, når det gælder uafhængig rådgivning indenfor energi. Senest er endnu en energirådgiver er ansat.

Lækagesporing med lydbølger

M&T Service er blandt udstillerne ved Det Sønderjyske Fællesdyrskue. Her præsenterer man en nyhed i form af en mobil lækagesporer, der kan spotte utætte vandrør via radiobølger

Landbrug fra en svunden tid

Hygum Hjemstavnsgård er blandt udstillerne på Det Sønderjyske Fællesdyrskue, hvor unge som ældre kan opleve landbrug som i gamle dage.

Landbrug fra en svunden tid

Hygum Hjemstavnsgård er blandt udstillerne på Det Sønderjyske Fællesdyrskue, hvor unge som ældre kan opleve landbrug som i gamle dage.

Nyt foderkoncept og udvidet forretningsområde

Vestjyllands Andel er blandt udstillerne på Det Sønderjyske Fællesdyrskue. Virksomheden lancerede tidligere på året foderkonceptet VA High Energy sikre, at malkekøerne får den nødvendige mængde energi til at producere mest muligt. Senest har man tillige overtaget hele aktieposten i Billund-virksomheden Adival

Rygsmerter fik landmand til at prøve kosttilskud

Landmand Per Sørensen, døjede i mange år med rygproblemer, men oplevede langtidseffekt af kosttilskud fra Sundhedsshoppen, der blandt udstillerne i forbindelse med Det Sønderjyske Fællesdyrskue.

Bredt maskinprogram vises frem på skue

LTA Landteknik-Andersen har specialiseret sig i import og salg af sliddele til landbrugsmaskiner, samt import og eneforhandling af Opall markredskaber og S-S Enginering drænspulere. Et bredt udsnit af programmet vil kunne ses på Det Sønderjyske Fællesdyrskue samt Hjørring Dyrskue, hvor firmaet er blandt de faste udstillere.

Dyrskuedommer: Køerne kan blive rigeligt store

Andreas Døssing fra Vojens udstiller på Det Sønderjyske Fællesdyrskue – og er så ellers aktiv hen over sommeren som dommer på skuerne i Odense, Hjørring og Roskilde.

Line er tredje generation på skuet i Aabenraa

28-årige Line Petersen er driftsleder på familieejendommen i Stepping og viderefører det vigtige avlsarbejde med køerne.

Vi er i gang med at klima-omstille

Men landbruget har ikke været gode til at fortælle, hvad vi faktisk gør på ejendommene, siger ung kvægbruger fra Vojens.

Det Sønderjyske Fællesdyrskue

Roskilde Dyrskue

Det Fynske Dyrskue

Hjørring Dyrskue

Ribe Dyrskue

Dyk ned alle vores 90 artikler om Dyrskuer 2024

Danskproducerede biomassekedler

Skal der investeres i ny varmekilde, er et besøg på Maskinfabrikken Rekas stand en god mulighed for at blive klogere på emnet.

Passioneret avler: Kærligheden til dyrene gjorde, at jeg blev ved

Kim Fagerlin er ikke vokset op med malkekøer, alligevel har han aldrig været i tvivl. Han har altid villet være selvstændig mælkeproducent. Det lykkedes i 2008, men årene er ikke gået uden bump på vejen.

Fredagsshowet er tilbage

18.30 og to timer frem er der igen fredagsshow på dyrskuepladsen i Hjørring. Et show, som gentages og udvides lørdag.

676 dyr stiller til bedømmelse: - Kødkvæg er nærmest helt eksploderet

Antallet af kødkvæg er i år steget med hele 20 procent i forhold til sidste år. 164 dyr stiller til bedømmelse, mens der også er fremgang blandt fårene, mens malkekvæg og heste holder niveauet fra sidste år.

De kommer til Hjørring: Udstillerliste

En lang række maskin- og produktudstillere er igen i år klar på Hjørring Dyrskue.

Debutant i ringen er kommet på Hjørring Dyrskue siden barnsben

Det er kun hans tredje dyrskue som udstiller, og første gang i ringen i Hjørring. Alligevel kender han skuet som sin egen bukselomme og glæder sig til at vise tre kvier frem af racen Dansk Korthorn.

Bredt maskinprogram vises frem i Hjørring

LTA Landteknik-Andersen har specialiseret sig i import og salg af sliddele til landbrugsmaskiner samt import og eneforhandling af Opall markredskaber og S-S Enginering drænspulere. Et bredt udsnit af programmet vil kunne ses på Hjørring Dyrskue, hvor firmaet er blandt de faste udstillere.

Dyrskuedommer: Køerne kan blive rigeligt store

Andreas Døssing fra Vojens er dommer på dyrskuerne i Odense, Hjørring og Roskilde.

Kim kæmpede sig tilbage efter »mange bump på vejen«: - Kærligheden til dyrene gjorde, at jeg blev ved

Kim Fagerlin er ikke vokset op med malkekøer, alligevel har han aldrig været i tvivl. Han har altid villet være selvstændig mælkeproducent. Det lykkedes i 2008, men årene er ikke gået uden bump på vejen. Nu er han klar til at udstille sine køer på Landsskuet.

For første gang på Hjørring Dyrskue: Udstiller racen Grævlingehoved Texel

I 2022 gik to danske fåreavlere sammen om at importere de første Texel-får af typen Grævlingehoved. En variant, som har været kendt i Irland, Holland og England, men for første gang nogensinde kan den nu opleves på Hjørring Dyrskue.