Kvæg og gris skal fylde mere i virksomheden

Kernen er stadig den samme: hest, kvæg og gris. Men Fremtiden Staldinventar har valgt at sætte endnu mere fokus på kvæg og gris samtidig med, at de første skridt til et generationsskifte af virksomheden, bliver taget.

Inventaret tegnes i 3D i egen tegnestue i Langå og fremstilles på fabrikken samme sted. I 2012 købte Fremtiden Staldinventar Samson Agros stationære gyllepumpe-program. Det hedder i dag Fremtiden Pumps. Kernen i virksomheden har fra start været hest, kvæg og gris, og sådan er det stadig her 34 år efter. - Det har været nærliggende at få en person ind, som kan sætte sit præg på de produkter, som vi gerne vil øge aktiviteten på – kvæg og svin. Det har samtidig været naturligt at ansætte Peter med henblik på, at vi kan blive enige om, at han kører virksomheden videre sammen med Jeannette, forklarer Kaj Jacobsen.

- Det er Fremtiden, lyder det i telefonen, når man ringer til Kaj Jacobsen, som i 1989 var med til at starte Fremtiden Staldinventar A/S i Langå ved Randers.

Dengang var kernen inventar til heste, kvæg og grise, og sådan er det stadig her 34 år efter.

Dåbsattesten er med årene blevet lidt gulnet i kanten, og derfor er de første skridt til et generationsskifte taget.

Virksomheden har for et halvt år siden ansat Peter Bech som salgschef med fokus på kvæg og gris. Foruden et større fokus på kvæg og gris er tanken, at han med tiden skal overtage Kaj Jacobsens andel af Fremtiden Staldinventar.

I dag ejer Kaj Jacobsen 75 procent af virksomheden, mens de sidste 25 procent ejes af fabrikschefen Jeannette Skjødsholm, som blev ansat i virksomheden i 2005.

Et godt match

Peter Bech kommer fra en stilling hos Skiold og har solgt inventar til kvæg og grisestalde i 20 år. Derfor er han et godt match til virksomheden, når man ikke og alene ønsker et generationsskifte, men også at få et større fokus på kvæg og gris.

- Det har været nærliggende at få en person ind, som kan sætte sit præg på de produkter, som vi gerne vil øge aktiviteten på – kvæg og svin. Det har samtidig været naturligt at ansætte Peter med henblik på, at vi kan blive enige om, at han kører virksomheden videre sammen med Jeannette, forklarer Kaj Jacobsen.

Virksomheden har i dag 30 ansatte, og det har været vigtigt for både Jeannette Skjødsholm og Kaj Jacobsen, at den fortsat drives videre af to personer.

- Det er væsentligt, at vi er to. Kaj og jeg har altid haft en god samspil, og det er det, Peter og jeg nu skal bygge videre på, siger Jeannette Skjødsholm.

Stærkere på gris og kvæg

Peter Bech er manden, som nu skal stå i spidsen for at øge markedsandele på områderne kvæg og gris, og samtidig mere og mere blive virksomhedens ansigt ud af til, mens Kaj Jacobsen træder længere om i kulissen.

- Vi skal holde vores markedsandel på hest og vækste på gris og kvæg, siger Peter Bech.

I 2012 købte Fremtiden Staldinventar Samson Agros stationære gyllepumpe-program. Det hedder i dag Fremtiden Pumps og er ejet 100 procent af Jeannette Skjødsholm.

Gyllepumperne er en stor del af Fremtiden Staldinventar, ligesom døre, vinduer og porte.

Komplette løsninger

En af Fremtiden Staldinventars styrker er, at de er stærke indenfor projektstyring og gode til at samarbejde med byggefirmaer, konsulenter og andre.

De står også forrest ved de mere specielle opgaver, som for eksempel på tyrestationen i Assentoft, ornestationen på Mors og en landbohøjskole i Norge, hvor der i 2020 blev afsluttet et stort projekt.

- Vi er gode til de kundetilpassede løsninger. Det kan godt være, der er en masse standard i stalden, men vi kan sagtens få det sidste med, som skal kundetilpasses, så det bliver en komplet stald, siger Jeannette Skjødsholm.

- Vi er gode til projekter, supplerer hun, mens Peter Bech fortsætter:

- Vi laver komplette løsninger, inventar til nybyg, eksisterende bygninger og renoveringer. Og så er der hele tilbehørsprogrammet, siger Peter Bech.

Produktprogrammet bliver hele tiden optimeret.

- Der er stort fokus på dyrevelfærd og arbejdsmiljø i de løsninger, vi sælger, samt overholdelse af danske anbefalinger og lovgivningen, forklarer Peter Bech.

Inventaret tegnes i 3D i egen tegnestue i Langå og fremstilles på fabrikken samme sted.

- Vi er gode til de kundetilpassede løsninger. Det kan godt være, der er en masse standard i stalden, men vi kan sagtens få det sidste med, som skal kundetilpasses, så det bliver en komplet stald

Jeannette Skjødsholm, fabrikschef

Læs også