Øm Klostergaard inviterer til regenerativ høstfest og fællesspisning den 7. September 2024. Dagen byder på et tætpakket og alsidigt program med paneldebatter, filmvisninger, ture i landskabet, maskindemonstrationer, workshop og aktiviteter til børn, når årets høst fejres. Arrangementet er gratis og åbent for alle, der har lyst til at lære mere om, hvordan man kan dyrke og passe bedre på vores jord.
Øm Klostergaard inviterer i samarbejde med Agrovi, Tænketanken Frej, DM Bio, Lejre Kommune, ICOEL og Romu til alle interesserede til regenerativ høstfest den 7. september 2024.
Der bliver talt meget om regenerativt landbrug i disse år, men hvad er det egentlig og hvordan ser det ud i praksis? Og kan det være et konkret virkemiddel i den grønne omstilling? Høstfesten er derfor ikke kun en fejring af årets høst, men også et mødested for erfaringer og viden om regenerativt landbrug og dets perspektiver.
- Vi står i flere økologiske kriser, der nødvendiggør at landbruget skal fylde mere for flere mennesker. Det skal igen være en folkesag, hvordan vi dyrker vores fødevarer, bruger vores arealer og beskytter vores natur. Derfor arbejder vi på Øm Klostergaard med landbruget som et udgangspunkt for at skabe aktive og lærende fællesskaber, siger Anders Højlund, landmand på Øm Klostergaard.
Hele dagen er der masser af aktiviteter - også for hele familien, herunder:
Der er blandt andet oplæg og paneldebatter, hvor man kan blive klogere på regenerativt landbrug, skovlandbrug og jordsundhed med en bred vifte af oplægsholdere og paneldeltagere
Derudover vises der tre forskellige film om jordsundhed og landbrug som virkemiddel.
- Jeg gider faktisk ikke rigtig dyrke hvede
Nordens første Mulchtech
Der er maskindemonstrationer, hvor man blandt andet kan se nordens første Mulchtech-maskine ved Godis Grønt og få en demonstration af direkte såning fra Agrovi
Og så er der både biodiversitets- og markvandringer rundt i landskabet.
Danmarks Naturfredningsforenings ungdomsafdeling Flor faciliterer børnevenlige aktiviteter dagen igennem
I programmet er derudover også et særligt fokus på skovlandbrug. Gennem flere oplæg og paneldebatter indbydes deltagere til at lytte og samtale om dets effekter, økonomi og udbredelse. Der vil være et
introducerende oplæg samt to paneldebatter om skovlandbrug som forretningsmodel og virkemiddel med både praktikere og forskere.
Der er programlagte aktiviteter fra kl. 10:00 til kl. 22:00, og det vil være muligt at købe frokost, aftensmad og drikkevarer dagen igennem. Tilmelding til aftensmad kræves, og alle 250 tallerkner forventes solgt.
Øm Klostergaard er et landbrug på 100 hektarer, der arbejder for at operationalisere de regenerative principper gennem forsøg, monitorering og vidensdeling. Siden 2022 har Øm Klostergaard arbejdet med
forandringsmodeller, der skal sikre et fødevaresystem indenfor planetens bæredygtighedsgrænser.