Bredal demonstrerer præcisionsgødskning på Borgeby

Danske Bredal drager til Borgeby Fältdager, som afholdes den 26. og 27. juni. Ud over et bredt udvalg af maskiner på standen, deltager Bredal som noget nyt i de omfattende maskindemonstrationer på messen.

På landbrugsmessen Borgeby Fältdagar viser Bredal præcisionsgødskning »live« som en del af de maskindemonstrationer, der foregår på pladsen. Og på Bredals stand vises den nye bugserede kalk-og gødningsspreder K110 XESC med ekstra store hjul og spredebredde op til 48 meter samt liftophængte gødningsspredere.

- Bredal har en erklæret produktfilosofi, der betoner enkelhed, præcision og driftssikkerhed. Det underbygger vi på årets Borgeby Fältdagar ved at demonstrere præcisionsgødskning og ved at vise et udvalg af nyheder og produkter, der er målrettet præcisionsjordbrug, lyder det fra Bredal.

Det omfatter blandt andet den nye, bugserede K110 XESC kalk- og gødningsspreder til store arealer og store spredebredder og den liftophængte F4-gødningsspreder med ISOBUS-styring og sektionskontrol. F4-sprederen bliver demonstreret begge dage på Borgeby.

Den klassiske Bredal-disciplin, nemlig kalkspredning, er repræsenteret med en K85 monteret med spredeværk til kalk. Endelig rundes præsentationen på standen af med den robuste, liftophængte SGS-spreder til sand- og saltspredning.

Kalk- og gødningsspreder i stort format

Den nye Bredal K110 XESC er en kombineret kalk- og gødningsspreder. Med den længere beholder er kapaciteten øget til 11 m3 , og så kan den udstyres med ekstra store hjul med en diameter op til to meter. Det er første gang, Bredal K110 XESC vises på Borgeby Fältdagar.

- Hjuldimensionen giver ekstra frihøjde og et mindre specifikt jordtryk. Resultatet er væsentlig bedre fremkommelighed, så sprederen ruller nemmere. Der er også mulighed for at montere smallere dæk, der passer til plejesporene og dermed er mere skånsomme mod afgrøderne, lyder det fra Bredal.

Den nye spreder er udstyret med Bredals foldbare XE-spredeværk, der har en spredebredde op til 30 meter med kalk, 40 meter med urea og 48 meter med handelsgødning. Den brede spredning af kalk betyder, at sæsonen for kalkudkørsel kan udvides, fordi den kan køre i plejesporene.

Derudover har den nye spreder sektionskontrol, tilt-sensor med tilpasset dosering ved kørsel på ujævnt terræn, kantspredning til begge sider, vejeceller og Isobus-opkobling til traktorens GPS.

Den klassiske K85 til problemfri drift

På standen vises også den klassiske K85, en kombineret spreder til jordbrugskalk, handelsgødning, kompost, aske og andre materialer. K-sprederne er bygget til mange års problemfri drift, og kan – afhængigt af udstyr – sprede kalk i op til 16 meters bredde og handelsgødning op til 36 meter. Den udstillede version er med spredeværk til kalk.

Man kan også se nærmere på den liftophængte Bredal F4-spreder. Den er bygget i meget høj kvalitet og udviklet til at imødekomme de forskellige krav til gradueret gødskning, skelspredning, kilespredning og restbreddespredning.

- På F4-sprederen fremføres handelsgødningen på to bånd, der styres uafhængigt af hinanden. De spreder efter princippet med 4-dobbelt overlap, hvor hver spredetallerken arbejder i dobbelt arbejdsbredde som på de store bugserede spredere. Det sikrer en meget høj præcisionen i tildelingen af gødning, lyder det fra Bredal.

Demonstration af præcisionsgødskning

Som noget nyt deltager i Bredal i årets maskindemonstrationer på messen. Det foregår klokken 14 begge dage, hvor den liftophængte F4-gødningsspreder og dens kvaliteter bliver demonstreret og dokumenteret.

Med stort fokus på principperne bag præcisionsjordbrug og fordelene ved at anvende det i praksis forventer Bredal stor interesse for maskindemonstrationerne.

Læs også