Det hele i én overkørsel

Østrigske Pöttinger lancerer flere spændende nyheder forud for Agritechnica-udstillingen, blandt andet en ny Lion/Vitasem-rotorharvekombination, som kan monteres som liftophængt eller fastgjort med tre typer såskær. Derudover lanceres en ny kombination til én enkelt overkørsel med Terria-stubharven og Terradisc-tallerkenharven koblet sammen med Amico-fronttanken.

For såning i stub eller såbedsforberedelse har Pöttinger nu udstyret ikke kun sine Terria-stubharver, men også Terradisc 8001 T/10001 T-tallerkenharver med et distributionssystem, der er tilsluttet Amico F-fronttanken. Nu kan jordbearbejdning og såning eller gødskning udføres samtidigt.

Det er ressourcebesparende og effektivt at udføre både jordbearbejdning, såning og gødskning i én enkelt overkørsel.

Ved at føre gødning ind i den løftede jordstrøm blandes den og dækkes øjeblikkeligt. Gødningen mister ikke sin effektivitet og er tilgængelig for planterne med det samme.

Kørehastigheder over 10 km/t

Kombinationen er velegnet til såbedsforberedelse om foråret eller til at tilføre næringsstoffer med granulære sporstoffer om efteråret. Dækkeafgrøder stimuleres direkte til at spire, fordi de øjeblikkeligt dækkes og komprimeres af pakkeren. Dette kan udføres under overfladisk jordbearbejdning.

Kørehastigheder over 10 km/t i kombination med de brede arbejdsbredder på 8 og 10 meter sikrer effektiv arbejdsgang.

Amico F-tanken har en kapacitet på enten 1.700 eller 2.400 liter og en opdeling på 60:40, der sikrer bred anvendelse. For at imødekomme nem betjening er Amico-fronttanken udstyret med Isobus som standard.

En eller to doseringsenheder kan styres lokationsbaseret af det intelligente kontrolsystem.

Videreudviklet Lion/Vitasem-kombination

Pöttinger har videreudviklet deres allerede kendte Lion/Vitasem-rotorharvekombination, blandt andet kan de nye Lion-rotorharver og Vitasem-såmaskiner nu leveres i arbejdsbredder fra 2,5 til fire meter.

Tandholderne på de nye rotorharver er integreret i rotorharven, som forhindrer, at jorden kan passere mellem de roterende tænder i bunden af rotorharven. Dette forhindrer uønsket slid omkring tandholderne og gør stenede marker til en mindre udfordring.

- Lion-rotorharverne kan leveres med forskellige antal rotorer pr. meter, enten 3,3 rotorer pr. meter eller fire rotorer pr. meter. Årsagen til dette er, at hvis der ønskes mere krummestruktur i den bearbejdede jord, anbefales det at benytte en rotorharve med fire rotorer pr. meter. Ligeledes kan tænderne monteres i to positioner, enten aggressivt eller slæbende, hvilket begge har deres fordele, siger Lars Andreasen, administrerende direktør for Pöttinger Scandinavia.

Læs mere om Agritechnica 2023

Drag fordel af internationale eksperters specialviden og klæd dig på til fremtidens landbrug, når Effektivt Landbrug stiller skarpt på Agritechnica 2023.

Læs mere her

Læs mere om Gødskning

Hold dig opdateret om de afgørende nyheder inden for gødskning. Udforsk ny teknologi og lad dig inspirere af de mest bæredygtige og effektive metoder i branchen.

Læs mere her

Læs også