Grisekongres 2023: Fremtiden i højsædet

Fællesskab, udvikling og innovation. Årets kongres i Herning sætter fokus på dansk griseproduktions fremtid.

Temaet for årets grisekongres er »Vores fremtid«.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Landbrug & Fødevarer, Gris, hvor det forklares nærmere, at det ikke er tilfældigt, at temaet netop hedder sådan, idet dansk griseproduktion står overfor en lang række udfordringer. Hvordan de udfordringer håndteres og tackles, er i den grad afgørende for branchens fremtid.

- Vores fremtid afhænger af vores evne til at samarbejde. Og til at skabe bæredygtige løsninger, som sikrer, at vi fortsat kan producere kvalitetsfødevarer til forbrugere i hele verden, siger Erik Larsen, formand for L&F sektor for gris.

Selvom branchen står overfor en række store udfordringer, så er der også mange løsninger på vej. Den danske grisebranche byder på masser af innovative løsninger, som er med til at sikre, at fremtiden ser både spændende og lys ud.

- En af de ting, jeg er mest stolt af ved vores sektor, er den innovation, virkekraft og det stærke fællesskab, vi har. Det er en helt unik position, som vi skal være stolte af. Men det forpligter også. For den er ikke opbygget af sig selv – og den kræver, at vi står sammen, siger Christian Fink Hansen, direktør for L&F Gris.

Grisekongres 2023 byder på et væld af spændende indlæg, som kredser om dansk griseproduktions fremtid. Fagligheden i griseproduktionen er i højsædet – men kongressen byder ifølge arrangørerne også på meget mere:

- Fællesskab, politik, markedsanalyser og et indblik i omverdenens syn på dansk griseproduktion giver tilsammen et indblik i det, det hele drejer sig om. »Vores fremtid«.

Læs også