36-årige Kristian har øget sin svineproduktion fra 600 til 2.400 søer

Et samarbejde med den store danske landbrugsinvestor Søren Rasmussen har det seneste års tid givet enorm vækst hos den 36-årige landmand, Kristian Boel Kjær Østergaard, der driver Mariesminde i Salling.

Gennem samarbejdet har den unge landmand to gange købt ejendomme, hyret flere ansatte, så medarbejderstaben går fra 20 til 35, og så er svineproduktionen øget fra 600 søer og årlige 50.000 slagtesvin til nu en besætning på 2.400 søer med 65-70.000 slagtesvin, som leveres til Tican.

Det beretter AgriWatch.

Søren Rasmussen investerede i december i udvidelse af Mariesminde og i gennemførelsen af to generationsskifter. I den forbindelse blev landbruget omlagt fra en enkeltmandsvirksomhed til et aktieselskab, hvor landbrugsinvestoren har en ejerandel på 40 procent.

- Det er næsten gået for stærkt det sidste halve år. Vi har vækstet meget, og det sætter krav til os som organisation, men heldigvis vi er begunstiget af gode priser på grise, som har hjulpet væksten på vej, siger Kristian Boel Kjær Østergaard til mediet.

Den 36-årige landmand har i sinde at udvide sine samlede hektar til 1.600. Det sker gennem opkøb og lejede arealer fra Søren Rasmussens ejendomsselskab, Generator Agro.

Læs også