Turister nyder synet af minivådområde

Når man elsker naturen, tænker på miljøet og driver en bondegårds-Airbnb med turister fra hele verden, så er et minivådområde lige sagen.

Lidt uden for Hornsyld i de bølgende østjyske bakker, der kommer tæt på et Elverhøj-landskab, ligger Lundseje. Med 16 hektar skrånende lerjord er gården for længst trukket ud af egentlig dansk landbrugsproduktion – i stedet er det natur, Airbnb-udlejning og jagt, der satses på.

- Jeg har drevet gården som landbrug, men arbejder i dag som vicevært. Det er ikke rentabelt at drive landbrug her, gården er for lille, jorden er for kuperet, og en dag spurgte en nabo, om jeg havde tænkt på at lave et minivådområde i en af lavningerne, fortæller Peter Fridtjof Simonsen.

Det havde han ikke umiddelbart, men ideen fængede:

- Det lød som en god ide, og jeg kontaktede konsulenten, der gik i gang med projektet. Selv skulle jeg blot finde en entreprenør, og jeg tror kun, der gik et halvt år, før pengene til projektet var på kontoen, siger Peter Fridtjof Simonsen.

Miljø og jagt

Minivådområdet blev på 3.000 kvadratmeter, hvilket svarer til 1 procent af det afvandede drænoplandsareal, der omhandler Lundsejes samt naboens jord.

- Jeg går op i miljøet, og det her er mit bidrag. Men samtidig har det gavnet jagten, da der er kommet flere ænder og gæs. Det er en ren win-win, konstaterer Peter Fridtjof Simonsen.

Turisme og natur

Allerede før minivådområdeprojektet kom der mange udefra for at beundre og slappe af i de landlige omgivelser.

- Vi driver Lundseje.dk, der er et Airbnb-sted med natur og ro. Alle nyder minivådområdet, som de kan gå rundt om, så det har gjort naturen endnu mere interessant for alle uanset, om det er brudepar eller andre, siger Peter Fridtjof Simonsen.

Lundseje.dk

Gården Lundseje ligger i kort afstand til Hornsyld, hvor hele fire vandreruter i naturen kan testes. Lundseje har flere søer, småskov og minivådområde og indbyder til afstresning og eftertænksomhed.

Lokalerne udlejes til enkeltpersoner, par og fester. Både børn og voksne kan holde aktiv- eller afslapningsferie.

Lundseje ligger kun et kvarters kørsel fra fem badestrande og naturskønne områder. Legoland og Givskud Dyrepark på kun 45 minutters kørsel.

Læs mere på Lundseje.dk

Følg EU-reformen her i avisen

EU får en ny fælles landbrugspolitik, Common Agricultural Policy (CAP). Den nuværende CAP er udløbet til nytår, og det betyder at et helt nyt sæt regler for, hvordan man får landbrugsstøtte, er trådt i kraft 1, januar 2023. Her i avisen følger vi implementeringen af de mange nye tiltag, regler og støttemuligheder, der følger med den nye CAP.

Hver uge vil vi beskrive, hvordan CAP-reformen rammer de danske landmænd, hvilke positive og negative konsekvenser ændringerne får for dansk landbrug, og vi vil følge med i, om de nye regler bliver implementeret efter hensigten.

Læs også