Højt niveau blev fremvist i Fjerritslev

Der lød stor cadeau fra dommeren til udstillerne, der kunne vise køer af ypperste kvalitet frem i ringen på Fjerritslev Dyrskue.

Bedste besætningsgruppe, Holstein: fra John Korsgaard Klit, Fjerritslev Bedste yngre Holstein og bedste yver: 39447-03699 Yolo-datter fra John Korsgaard Klit, Fjerritslev Bedste Holstein-kvie: 30514-05960 NH Epil-datter fra Marie Kragkær, Svenstrup Bedste besætningsgruppe, Jersey: fra Christoffer Østergaard Sunesen, Aars Bedste Jersey: 64510-03286 VJ Hilux-datter fra Christoffer Østergaard Sunesen, Aars Bedste Jerseykvie:  31346-04306 VJ Grizly-datter fra Marcel Nienhuis, Nibe Bedste besætningsgruppe: Limousinegruppe fra Lynge Limousine, Arden Bedste kødkvægspar: Charolais-par fra Jan Larsen, Øster Assels Bedste hundyr og bedste dyr af egen avl: Charolais, Tesla Neergaard fra Neergaard Charolais, Fjerritslev Bedste handyr: Charolais, Stratego Hansesgaard fra Jan Larsen, Øster Assels Bedste køddyr: Limousine-tyr, Ingersminde Tempo fra Lynge Limousine, Arden

Vejret var bestemt ikke til at klage over, da Fjerritslev Dyrskue bød velkommen til udstillere og publikum lørdag den 18. maj.

Også arrangørerne var rigtig godt tilfredse – og med knap 1.700 besøgende og udstillere var dyrskuet igen en succes.

- Vi er glade for den store opbakning, som vi år efter år oplever til skuet i Fjerritslev. Vejrguderne plejer at være med os – og i år var ingen undtagelse, siger formand for dyrskuet, Jørgen Vigsø.

I år var der rekordtilmelding af dyr på Fjerritslev Dyrskue med hele 198 dyr mod 174 sidste år. Og det gjorde, at der var kamp om pladsen i ringen, men det hele forløb trods alt gnidningsfrit.

De 198 dyr, som var tilmeldt til bedømmelse, fordelte sig med: 85 kødkvæg, 79 malkekøer, 20 heste og 14 får.

Malkeorganer vandt over lemmer

Hos malkekvæget fik den lokale mælkeproducent John Korsgaard Klit en rigtig god start, da det blev hans gruppe med de ældre køer, som snuppede sejren for bedste Holstein-besætningsgruppe.

Dommeren bemærkede, at det var fantastiske køer langt ned i rækken blandt de otte besætningsgrupper, der dystede om sejren – de tre øverst rangerede fik rosende ord med på vejen som fantastiske typekøer, gode malkeorganer, super krydsrammer.

- Køer, vi både ønsker at se her, men også hjemme i stalden, lød det fra dommeren, som tilføjede:

- Virkelig stor cadeau til de her kvægavlere.

John Korsgaard Klit fortsatte dagen med at høste præmier. Bedste yver og bedste yngre Holsteinko tilfaldt således en andenkalvs Yolo-datter fra besætningen fra Fjerritslev.

Denne ko dystede mod en af sine egne hjemme fra besætningen i kampen om titlen som bedste yngre. Begge fik 24 point, hvor vinderen blev fremhævet for bedste yver og et dejligt hældende kryds, yveret er helt klart hendes styrke, lagde dommeren vægt på, at nummer to blev bedste type og lemmer.

- Malkeorganer bliver aldrig umoderne – at der et tæskegodt yver på en ko, og derfor bliver det her vinderen, sagde dommeren og gav igen en stor cadeau til udstillere, der kan vise køer af den her kvalitet.

I gruppen med bedste ældre køer blev vinderen en femtekalvs ko med suveræne malkeorganer fra Christoffer Østergaard Sunesen, Aars.

Harmoni i Jersey-gruppen

Også hos Jersey var malkeorganerne i fokus.

- Jerseyracen er jo om nogen en race, der prioriterer malkeorganer rigtig højt i bedømmelse, sagde dommeren, som udpegede en meget harmonisk gruppe fra Christoffer Østergaard Sunesen, Aars som vindergruppen.

- Det er tre unge køer, hvor jeg især vil kvittere for kvaliteten af malkeorganer – vi vil gerne se et højt ansat yver, stærk tilhæftning for og bag – og det synes jeg, at vi ser her på de tre unge køer, slog han fast.

Christoffer Østergaard Sunesen, Aars løb også med sejren for bedste Jersey, der blev vundet af en femtekalvs VJ Hilux-datter.

Limousine og Charolais i front hos kødkvæget

Harmoni i gruppen blev også fremhævet hos vinderen af bedste kødkvægsgruppe, en Limousine-gruppe fra Lynge Limousine, Arden.

- Det er en super harmonisk gruppe af Limousiner – meget ens i type og tre rigtig gode dyr med rigtig gode lemmer – en værdig vinder af besætningsgruppen på Fjerritslev Dyrskue, sagde kødkvægsdommeren.

Lynge Limousine vandt med Limousine-tyren, Ingersminde Tempo, også titlen for bedste køddyr på skuet.

Bedste kødkvægspar blev et Charolais-par fra Jan Larsen, Øster Assels.

- Det er topdyr – enkeltdyr er i top, og de klæder hinanden rigtig godt – en velfortjent førsteplads til det her par, lød det fra dommeren.

Charolais-tyren, Stratego Hansesgaard fra Jan Larsen fik desuden titlen som bedste handyr, mens det også var en Charolais-ko, der løb med titlen som både bedste hundyr og bedste dyr af egen avl. Denne var fra Neergaard Charolais, Fjerritslev.

Læs mere om Dyrskuer 2024

Dyrskuerne er et vigtigt samlingspunkt for lokalsamfundene på landet. Samtidig kan det være en stærk indgang til landbruget. Her er alt, hvad du skal vide om årets dyrskuer.

Læs mere her

Læs også