Betingelserne for fremtidens landbrug er i fokus på Bæredygtigt Landbrugs generalforsamling onsdag. Her vil økonomiprofessor Michael Svarer, der netop har aflagt rapport om en grøn skattereform, fortælle om resultater og konsekvenser.
Kun en uge efter den længe ventede Svarer-rapport blev præsenteret, og nu skal indgå i forhandlingerne om en mulig klimaafgift i landbruget, holder Bæredygtigt Landbrug ordinær generalforsamling på Bygholm Landbrugsskole i Horsens.
Det sker onsdag den 28. februar, hvor økonomiprofessor Michael Svarer vil uddybe den lange rapport over for de fremmødte landmænd. Der er mange spørgsmål, der trænger sig på, og forhåbentligt kommer der yderligere svar.
- Vi er imod, at man vil reducere produktionen for at nå i mål. Samtidig forstår vi ikke, at klimaafgiften skal beregnes på biologiske processer, man ikke kan måle. Det glæder vi os til at høre Michael Svarers kommentarer til, siger Bæredygtigt Landbrugs formand, Peter Kiær, i en pressemeddelelse.
Der vil selvfølgelig være rig mulighed for at debattere.
- Der er lagt op til en dag med fremtidens landbrug i fokus – og med grundlag for en stærk debat set i lyset af den seneste uges aktivitet i Danmark og tidligere de europæiske landmænds aktioner, fortsætter meddelelsen.
- Vi forstår ikke, at klimaafgiften skal beregnes på biologiske processer, man ikke kan måle. Det glæder vi os til at høre Michael Svarers kommentarer til
Peter Kiær, formand, Bæredygtigt Landbrug
Faglige indspark
Foruden generalforsamlingen med formandens beretning, regnskab og valg er der programsat en række faglige indlæg fra Bæredygtigt Landbrugs medarbejdere – blandt andet om vandområdeplaner og deres betydning for landmændene.
Der vil også være indlæg, der berører grundvand, indsatsplaner og vandløb.
Derudover sætter Bæredygtigt Landbrugs direktør, Kim Koch, og næstformand, Niels Hauge Mikkelsen, ord på den retning, som organisationen bevæger sig i.
- Der skal være plads til debat, når vi samles. Der er nok at vende, når man kigger ind i 2024. Det bliver politisk et udfordrende år, hvor vi fortsat skal arbejde for, at vores stemme bliver hørt på den ene eller anden måde, så vi dermed kan sikre bedre rammevilkår for alle landmænd, siger Peter Kiær.