Kun i Danmark står svinenotering stille

Samlet set udvikler det europæiske slagtesvinemarked sig positivt, og noteringerne stiger på tværs af grænserne. Kun den danske notering fortsætter med at træde vand og bevæger sig sidelæns. Det skriver Danske Svineproducenter i en markedskommentar tirsdag.

- Årsagen til de stigende priser på slagtesvin er det faldende udbud af slagteklare grise, mens efterspørgslen begynder at stige. Efter helligdagene kunne udbudspuklen på slagtesvinemarkedet hurtigt afvikles, og antallet af slagteklare grise, som p.t. tilbydes på markedet, ligger under gennemsnittet i de forskellige EU-lande, skriver foreningen.

I Frankrig blev noteringen hævet med korrigerede fem cents (ca. 37 øre), som er den størst mulige stigning på den franske grisebørs Marché du Porc. Efter seks uger uden nogen ændring stiger også den tyske notering, nemlig med fem cents (ca. 37 øre) i den nuværende slagteuge. 

Det spanske prisopsving fortsætter i moderat tempo med yderligere korrigerede tre cents (ca. 22 øre). I Italien er slagtesvinenoteringen ved at komme sig. Den hollandske notering steg moderat for tredje gang i træk. Der rapporteres også om små prisstigninger på ca. tre cents (ca. 22 øre) fra Belgien og Østrig.

Læs også