Se video: Traktoren blev endelig luftet

Efter en våd vinter er der endelig blevet mulighed for at komme ud og få luftet traktoren. Marts måned har således kurs mod at blive den tørreste nogensinde.

Det vil nok ikke komme bag på nogen, at marts måned har været meget tør. Faktisk er der ikke faldt en eneste millimeter regn i hele måneden i Danmark, og derfor er det nok næppe nogen overraskelse, at det er blevet muligt at køre traktoren ud flere steder i landet.

Videoen her er optaget fredag vest for Nyborg, hvor en traktor kom på markarbejde for første gang i år. Og ifølge DMI bliver vilkårene for at køre i marken endnu bedre i den kommende tid.

- Det er meget tørt derude i de øverste jordlag. Det er fordi, vi ikke har fået noget regn siden den 26. februar. Og da vi heller ikke får ret meget regn i denne her uge, så kan det ende med at blive en meget tør måned, siger vagthavende meterolog hos DMI, Frank Nielsen, ifølge Ritzaus Bureau.

Vejrudsigten for den kommende tid viser, at der kan komme nogle få dryp de kommende par dage, men at det varme og stabile vejr vil vende tilbage hen mod den kommende weekend.

Med udsigt til fortsat tørt vejr har marts måned kurs mod at blive en af de tørreste, der nogensinde er målt af DMI. Men det er også kærkomment, for vinteren 2021/22 var som bekendt til den våde side.

Tal fra DMI viser, at den seneste vinter var den 9. vådeste i DMI's historie med 238,7 millimeter, og den 3. vådeste siden 2010. Det var især i februar, at sluserne ovenfra stod åbne. Her faldt der ifølge DMI cirka 120 millimeter regn, der dermed var den næstvådeste februar nogensinde. 

Læs også