Første landsdækkende Øko-markdag

Alle mindre økologiske arrangementer er samlet i et stort, når Innovationscenter for Økologisk Landbrug i samarbejde med den øvrige økologirådgivning i Danmark, står bag heldagsarrangement med fokus på økologisk produktion.

Onsdag den 15. juni afholdes for første gang Øko-markdag. Arrangementet finder sted på Erholm Gods ved Aarup.

- Øko-markdagen er landsdækkende, hvor vi prøver at samle alle de mindre arrangementer, der er blevet holdt de tidligere år, fortæller økologikonsulent Lars Egelund Olsen fra Innovationscenter for Økologisk Landbrug.

- Vi er blevet inspireret fra både Sverige og Tyskland, hvor man netop har sådan en dag med økologisk fokus, så nu glæder vi os til at prøve det af – også her i Danmark.

Ny viden

Der er lagt stor vægt på, at økologiske landmænd kan indhente ny viden, der på dagen formidles både gennem demonstrationer og faglige indlæg.

- Vi har udvidet, så vi både har maskiner, demonstration af afgrøder og et telt med forskere og specialister, der gennem faglige indlæg af 15 minutter, vil formidle deres nyeste viden, fortæller Lars Egelund Olsen.

Han uddyber, at alle er velkomne, og at der også vil være et økologisk madmarked, hvor man kan købe lækre varer samt få stillet sin sult.

Demonstrationsmarker og guidede ture

I demonstrationsmarkerne vil der, udover almindelige økologiske kornafgrøder, også være proteinafgrøder til humant konsum, grøntsager og græsser, ligesom brugen af tre typer af robotter vil blive demonstreret.

- Derudover vil der være guidede ture i markerne ud fra forskellige emner, som for eksempel sorter eller ukrudtsbekæmpelse, siger Lars Egelund Olsen og fastslår, at der er meget at se frem til.

- Vi glæder os meget og håber, at man vil afse dagen, der er løftet i forhold til tidligere arrangementer afholdt alene af de forskellige medarrangører, så vi nu både kan præsentere et endnu højere niveau og samtidig gøre det større og festligere.

Deltagelse på dagen er gratis og foregår fra klokken 9.00 til 20.00.

Til Øko-markdag vil du kunne opleve:

Mere end 75 demonstrationsparceller

Storparcel med planter fra gartneribruget og fokus på teknik til at passe det

Et stort udstillingsområde, hvor maskiner, ny teknologi, ny viden, rådgivningstilbud og meget mere vises frem

Demonstrationer af maskiner

Videnstelt med oplæg hver halve time med nyt fra forskning og rådgivning

Guidede ture målrettet faglige emner

Mad-marked, hvor der kan købes økologisk mad og drikke

Læs også