Martin Hjort Jensen, Vejle, går efter posten som viceformand i Landbrug & Fødevarer.
Martin Hjort Jensen, 52-årig landmand fra Vejle, stiller sit kandidatur til rådighed som viceformand for Landbrug & Fødevarer. Valget finder sted på delegeretmødet i Herning den 6.-7. november 2024.
- En kreds af landboforeningsformænd har opfordret mig til at stille op til denne post, og det har jeg overvejet grundigt. Lige nu er der mange store udfordringer for vores erhverv, og jeg er fuldt ud klar over, at det er en stor opgave, der venter.
- Jeg har altid haft vilje og lyst til at engagere mig, og jeg brænder for at gøre en forskel. Jeg vil gerne være med til at tage et ansvar for den udvikling, der sker i vores erhverv, og jeg har lyst til at tage aktivt del i den demokratiske proces i et folkevalgt fællesskab, hvor vi står sammen om opgaven.
- På den baggrund og ikke mindst på grund af de opfordringer, jeg har fået fra en række landmandskolleger, har jeg sagt ja til at kandidere til posten.
Formand for L&F Fjerkræ
Martin Hjort Jensen driver fødegården »Mariesminde« i Bredal ved Vejle sammen med sin hustru Susanne, der er sygeplejerske. Sammen har de børnene Signe (26) der er sygeplejerske, Kristian (23), der er landmand og lige nu arbejder på gården, og Henriette (18), der går på gymnasiet.
Gården drives med en årlig produktion af 750.000 slagtekyllinger og et markbrug på 400 hektar.
Martin Hjort Jensen var i en årrække ansat i DLG, bl.a. som driftsleder på forskellige afdelinger. Herefter vendte han tilbage til gården, som han drev i et I/S sammen med sine forældre gennem10 år frem til 2019, hvor han fik det fulde ejerskab. Siden 2013 har han været formand for Landbrug & Fødevarer Fjerkræ.
Spændende udfordringer venter
Om de kommende store opgaver for L&F nævner Martin Hjort Jensen de fastsatte klimamål samt implementering af trepartsaftalen.
- Samtidig skal vi forholde os til fremtidens arealanvendelse og sørge for, at vi får anvendt jorden rigtigt og bedst muligt. Her vil det være afgørende, at mere intelligente kvælstofløsninger og muligheder for øget produktion på de robuste jorde også kommer i spil.
- Et andet vigtigt punkt, som jeg gerne vil prioritere, er generationsskifte og et fokus på nye ejerformer. Det er der behov for at få kigget på, og vi skal være omstillingsparate på det område, siger Martin Hjort Jensen, og tilføjer, at han – hvis han bliver valgt - ser frem til at være en del af et fællesskab, hvor det ikke kun drejer sig om personlig profilering, og hvor man ikke altid behøver stå forrest, men samtidig er klar til at tage ansvar, når det er nødvendigt.
- Vi er et hold, og vi skal gøre tingene sammen i respekt og balance, det kommer vi længst med. Det gælder både i forhold til folkevalgte og ansatte.
- De mange lokalforeninger er dygtigt drevet af engagerede bestyrelser, som fortjener opmærksomhed og opbakning hele året rundt. Det er afgørende, at der bliver endnu tættere bånd mellem kompetencerne lokalt i foreningerne og medarbejderne på Axelborg, understreger han.
Landmand af hjertet
Martin Hjort Jensen er stolt af at være landmand.
- Jeg er landmand af hjertet, og jeg tror på en fremtid for landbruget – men måske på en anden måde end i dag. Dansk landbrug har gennem generationer evnet at forandre sig i takt med det øvrige samfund, derfor er jeg fortrøstningsfuld trods de mange udfordringer, vi møder.
- Heldigvis oplever jeg, at mange mennesker er positive over for landbruget og gerne vil os. Men vi har også kritikere. Det er en virkelighed, vi skal forhold os til. Dem skal vi have samtaler med, og jeg ser det som afgørende, at L&F mødes med alle interessenter i en respektfuld dialog.