Agri Farm Day trak rekordmange i marken

Over 800 gæster lagde vejen forbi Agri Farm Day, hvor især rapsen tiltrak mange nysgerrige.

Foruden de mange forsøgsparceller i marken blev der også sparket dæk. Bag Agri Farm Day står Agri Nord, Mollerup Mølle og DLG.

Der var fuldt tryk på både raps- og hvedeturene rundt på forsøgsmarkerne ved Christianshøj nær Klarup lige øst for Aalborg, da Agri Nord sammen med Mollerup Mølle og DLG holdt Agri Farm Day.

I dagene op til arrangementet havde meteorologerne truet med både torden og skybrud. Heldigvis forbarmede vejrguderne sig og skaffede i stedet en eftermiddag og aften med tørt og stille vejr.

Selvom det var lig med sprøjtevejr for en række landmænd, havde mange alligevel fundet plads til at presse Agri Farm Day ind i programmet, og Agri Nords plante-teamleder, Poul Madsen, kunne glæde sig over et rekordstort antal gæster.

- Der plejer at komme over 700, men i år var der mindst 800 forbi. Vejret var jo helt eventyrligt, og selvom mange også havde arbejde at gøre i marken, er Agri Farm Day efterhånden blevet et event, som mange landmænd bare skal have med, før de mener, det kan blive rigtigt sommer, fortæller Poul Madsen, der dermed fik god brug for det ekstra parkeringsareal, der var linet op i dagens anledning.

Robuste raps

Udover at vejret spillede, var der masser af andre gode grunde til at kigge forbi Christianshøj: Blandt andet muligheden for at lure hvilke sorter, der skal bruges til næste sæson, et godt indblik i dagens tema »fremtidens gødning« og ikke mindst lejligheden til at sparke dæk hos maskinudstillerne og nyde en pølse fra grillen.

Et af de store trækplastre i marken var rapsparcellerne, hvor man kunne få et indblik i resultaterne af såning med en en-kornssåmaskine, der havde sået med henholdsvis 10, 20, 30 og 40 planter pr. kvadratmeter med mere robuste planter som resultat.

- Vi fik at vide af mange, at det godt nok var spændende. Jeg tror bestemt, at det er noget, vi kommer til at se mere til i fremtiden, selvom det er en specialmaskine, som selvfølgelig koster lidt, lød spådommen fra Poul Madsen, der glædede sig over at se både selvstændige landmænd, driftsledere og landbrugselever i felten.

Med endnu en veloverstået Agri Farm Day er planerne frem mod næste års event på Christianshøj allerede ved at tage form.

- Omdrejningspunktet bliver fortsat muligheden for at se en masse forskellige sorter, og så vil vi gerne sætte fokus på regenerativt landbrug, som er et af de store emner i disse år, fortæller Poul Madsen.

Læs også