Focus Ultra er nu godkendt til splitbehandling

Focus Ultra fra BASF kan dermed anvendes til tidlig, effektiv bekæmpelse af både spildkorn og græsukrudt i vinterraps fra det kommende efterår

Miljøstyrelsen har netop godkendt, at herbicidet Focus Ultra må anvendes i en splitbehandling i vinterraps og kartofler.

Det betyder, at Focus Ultra nu kan anvendes på et tidligt tidspunkt mod spildkorn, og en senere behandling mod græsukrudt. Focus Ultra kan dermed anvendes nu i efteråret som splitbehandling i rapsen.

- Godkendelsen af splitbehandling af Focus Ultra åbner for nye effektive behandlinger af spildkorn og græsukrudt i vinterraps, lyder det fra BASF.

Godkendelsen af splitbehandling af Focus Ultra åbner for nye effektive behandlinger af spildkorn og græsukrudt i vinterraps

BASF

- Focus Ultra er nu godkendt til en splitbehandling i vinterraps og kartofler på to gange 0,5-1,0 l/ha eller 1-2 l/ha på en gang. Intervallet mellem behandlinger skal mindst være på syv dage. Maksimal dosering pr. år er 2,0 l/ ha og ikke senere end vækststadie 32.

Fleksibel anvendelse

Tidligere måtte Focus Ultra kun udbringes maksimalt én gang pr. år. Midlet kan nu anvendes hvert tredje år. Effekten øges ved at tilsætte 0,5 liter DASH pr. ha.

BASF anbefaler at anvende 0,75 – 1,0 l/ha til bekæmpelse af spildkorn og senere, når rapsen har cirka tre blade, en behandling med Focus Ultra med 0,75 – 1,0 l/ha mod græsukrudt.

- Focus Ultra er dermed blevet endnu mere fleksibel at anvende til sæson 2023 i raps. Der er nu kun behov for ét produkt på hylden til tidlig bekæmpelse af både spildkorn og græsukrudt, siger Søren Severin, Crop Manager, BASF Danmark.

Focus Ultra er dermed blevet endnu mere fleksibel at anvende til sæson 2023 i raps. Der er nu kun behov for ét produkt på hylden til tidlig bekæmpelse af både spildkorn og græsukrudt

Søren Severin, Crop Manager, BASF Danmark

Anvendelsen af Focus Ultra

Rajgræs breder sig voldsomt i disse år og er blevet stadig mere resistent mod ALS-midlerne (minimidlerne). Rajgræs kan derfor ikke bekæmpes effektivt længere i korn.

Focus Ultra har i forsøg vist stor effektivitet mod både spildkorn og græsukrudt i vinterraps. Også i andre bredbladede afgrøder som for eksempel roer, kartofler, majs (DIM tolerante sorter), lucerne, kløver, hestebønner og ærter kan græsukrudt bekæmpes med Focus Ultra.

Godkendelsen af at anvende Focus Ultra i splitbehandling i kartofler har desuden en sprøjtefrist på 56 dage.

Endvidere er Focus Ultra godkendt med en dosering mod kvik på 4-5 l/ ha, men med maksimalt en behandling pr. år.

Læs også