Minkavlerformand: SMS'er skal genskabes hurtigst muligt

Hvis statsminister Mette Frederiksen ikke har noget at skjule, burde hun ikke have et problem med, hvad end der måtte komme frem, lyder det fra Louise Simonsen, formand for Danske Mink.

Minkkommissionen fik aldrig tekstbeskeder fra flere centrale politikere i minksagen, da undersøgelserne i sin tid var i gang. Ifølge Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) kunne man ikke finde på andre metoder til at genskabe beskederne, end hvad politiet allerede havde taget i brug.

Men med til historien hører, at FE ifølge dagbladet B.T. ikke blev bedt om at undersøge, om det var muligt at få fingrene i beskederne via overvågning af det statslige wifi-netværk. Samtidig havde FE ikke lovhjemmel til at gøre forsøget, skrev tjenesten i en række interne dokumenter til ministeriet. Men det kom bare aldrig frem, skriver B.T., der har fået aktindsigt i sagen.

Et mink-mareridt

Hos formand for Danske Mink, Louise Simonsen, vækker de nye oplysninger harme.

- I betragtning af de meget alvorlige oplysninger, der nu er kommet frem i BT omkring de forsvundne SMS´er i mink-mareridtet, må foreningen Danske Mink på det kraftigste opfordre Folketingets partier til nu at sikre, dels at forløbet omkring SMS’erne bliver fuldt ud belyst, herunder hvem der i embedsværket må have været ansvarlige for udeladelserne, dels, og især, at sikre, at de slettede SMS’er nu kan komme for dagens lys, siger Louise Simonsen.

Ifølge formanden er det af afgørende betydning, at hele sandheden kommer frem.

- Det vil være en hån mod både De Danske Minkavlere, men også mod hele den danske befolkning, hvis det skulle lykkes at skjule sandheden. Den må og skal frem, siger Louise Simonsen og fortsætter:

- Det er i andre kriminalsager lykkedes politiet at genskabe SMS-korrespondance, selvom den telefon, de er sendt fra, fra har været under vand i lang tid. Derfor virker det påfaldende mistænkeligt, at selv de allerdygtigste teknikere på området ikke har formået at genskabe de slettede SMS’er.

Dataekspert: Et coverup

Ifølge IT-ekspert og tidligere medarbejder i FE, John Foley, tyder avisens oplysninger på, at der er sket et såkaldt coverup.

- Politikerne, der har fået den her pressemeddelelse, er blevet bildt ind af embedsværket, at der ikke var mere at undersøge. Men det viser de interne dokumenter, at der var, siger han til B.T.

Louise Simonsen siger:

- Danske Mink forventer handlekraft og fuld opbakning fra alle ordførerne på området og appellerer til, at der handles hurtigt, således at alle de danske minkavlere, befolkningen og Folketinget kan gå på sommerferie med en vished om, at der nu sker noget i sagen om hele Danmarks mink-mareridt.

Flere politikere, lige fra Enhedslistens Peder Hvelplund til den konservative Mai Mercado, kritiserer sagens forløb. Mercado vil nu stille et beslutningsforslag om at give FE den fornødne lovhjemmel til at gennemføre undersøgelsen, siger hun til B.T.

Læs mere om Minksagen

Dyk ned i vores mere end 450 artikler om minksagen. Helt tilbage fra hvor de første besætninger blev smittet og frem til afhøringerne i Minkkommissionen.

Læs mere her

Læs også