Onlinekursus kan ruste til PRRS-sanering

Seges Innovation tilbyder nu et gratis online kursus, der klæder dine medarbejdere på til sanering i soholdet.

Produktionsresultatet i farestalden kommer hurtigt under pres, hvis I skal gennemføre en PRRS-sanering. Det kan være en tidskræve affære at indføre nye rutiner.

Derfor tilbyder Seges Innovation nu et gratis onlinekursus til dine medarbejdere, som hjælper oplæringen på vej.

Seges Innovation oplyser, at der er tale om et 15 minutters onlinekursus, der kan ruste dine medarbejdere til at få succes med sanering, når søerne bliver i besætningen.

Kurset giver konkret vejledning til nye rutiner og gode vaner, så alle kender deres rolle og er handlingsparate overfor den smitsomme virus.

Få aftaler på plads

I løbet af de 15 minutter bliver der sat fokus på følgende områder:

  • Hvordan opfører PRRS-virus sig?
  • Vigtige rutiner ved håndtering af pattegrise
  • De 10 regler for smittestop
  • Sådan kuldudjævner du under en sanering

Med kurset vil dine medarbejdere komme på forkant af de nye retningslinjer. Samtidig kan kurset være et godt udgangspunkt for en løbende dialog med alle der kommer i besætningen, og sikre, at I har aftaler på plads i staldgangen, så saneringen bliver en succes.

- Giv dine medarbejder, dig selv og din besætning en hjælpende hånd, og start kurset allerede i dag. Det tager kun 15 minutter, lyder opfordringen fra Seges Innovation.

Kurset er gratis og findes på engelsk, ukrainsk og dansk. Find kurset via svineproduktion.dk eller seges.dk under kurser og uddannelser.

Læs mere om Danmark saneres for PRRS

En samlet dansk svinebranche er gået sammen om en national plan for at reducere forekomsten af PRRS blandt danske grise. Men hvad er det egentlig, og er det muligt helt at udrydde den smitsomme sygdom?

Læs mere her

Læs mere om Grisekongres

Bliv klædt på til Grisekongres 2023 i ugens tema i Effektivt Landbrug, hvor vi bl.a. dykker ned i sundhed og smittebeskyttelse i besætningen, staldindretning til fremtiden og fokus på fodring og råvarekvalitet.

Læs mere her

Læs også