Fynboer arbejder som aldrig før

Mere end dobbelt så mange over 65 år arbejder i dag sammenlignet med for 20 år siden

I 2010 var der godt 4.000 fynboer over 65 år, der var i job. I dag er det godt 9.000 seniorer, som arbejder, efter de runder de 65 år. Udviklingen er massiv og vidner om, at synet på pensionstidspunktet og arbejdslivet har ændret sig monumentalt på få år. Det viser nye tal for pensionsbranchen.

Mindre revolution

- Der er sket en mindre revolution på vores arbejdsmarked, hvor de erfarne medarbejdere i så massivt omfang fortsætter i jobbet, og det er svært at overvurdere betydningen af, hvor vigtige seniorerne har været for at kunne håndtere manglen på medarbejdere de senere år, siger analysechef i brancheforeningen Forsikring & Pension, Andreas Østergaard Nielsen.

Han peger på, at selv om manglen på medarbejdere er udbredt både i virksomhederne og den offentlige sektor, ville problemerne havde været langt mere alvorlige, hvis ikke seniorerne så talstærkt fortsatte i jobbet.

Vild udvikling

- Det er jo en vild udvikling, at inden for relativt få år, er der så mange flere over 65 år i job. Det er selvfølgelig udtryk for, at politikerne har gennemført reformer af for eksempel efterlønnen og forhøjelse af pensionsalderen. Men udviklingen har kun været mulig, fordi der samtidig er sket et monumentalt skifte i vores syn på arbejdslivet – og på, hvornår man kan og skal gå på pension, siger Andreas Østergaard Nielsen.

Læs også