Her træner de ansatte i arbejdstiden

Hos Kokkenborg ApS ved Svendborg træner medarbejderne sammen i arbejdstiden. Det giver god mening, siger ejer og direktør Dorte Himmelstrup.

Træning er blevet en naturlig del af arbejdstiden på Kokkenborg ApS ved Svendborg.

I foråret 2021 satte Kokkenborg ApS gang i et anderledes forsøg.

Forsøget gik ud på, at medarbejderne skulle træne deres krop i løbet af arbejdstiden. Anledningen er, at direktør og medejer af Kokkenborg ApS, Dorte Himmelstrup, selv har oplevet skavanker i kroppen efter årenes arbejds- og fritidsliv.

- Jeg ville gerne give mine gode oplevelser og erfaringer videre til mine medarbejdere. For mit eget vedkommende kunne jeg godt mærke, at jeg begyndte at få ondt hist og pist. Og det hjalp en fysioterapeut mig til at træne væk, forklarer Dorte Himmelstrup.

For virksomheden er der god grund til at investere i medarbejdernes sundhed. Både for medarbejdernes egen skyld, men også for virksomheden.

- En glad og sund medarbejder kan vi nyde godt af i mange år. Og så er det bare et område, hvor vi i landbruget godt kunne bruge at tage skeen i den anden hånd, siger Dorte Himmelstrup, som selv har deltaget i træningen på lige fod med de ansatte.

Tager godt imod det

Blandt medarbejderne er der en udbredt positiv holdning til initiativet, hvor træning er blevet en naturlig del af arbejdstiden. Efter en arbejdsdag i stalden er træning ikke det første, man kaster sig over, når man kommer hjem. Kroppen har i forvejen været på arbejde, når dagens dont er overstået. Derfor bliver det hilst velkomment, at den daglige træning er blevet en del af jobbet.

- Det betyder, at vi får det gjort. Og selv tidligt i forløbet kunne vi mærke, at det gjorde en forskel for, hvordan vores kroppe føltes. Det er super godt, for så er der mere livskvalitet – både derhjemme og på arbejde, siger Lene Hedemann, farestaldsansvarlig og arbejdsmiljørepræsentant på Kokkenborg ApS.

Hun fremhæver også, at fællesskabet har fået et løft af den fælles træning.

- Motivationen er helt i top. Det betyder virkelig noget, at det er noget, vi gør sammen. At vi hjælper hinanden til at huske at få det gjort og hygger os med det. Det er bare fedt, siger Lene Hedemann.

Tilknyttet fysioterapeut

Træningsforløbet bestod af otte ugers træning. Hver dag har medarbejderne trænet med elastikker i 2-5 minutter, i forbindelse med pauser og lavet otte forskellige øvelser. Og én gang om ugen har de trænet udendørs med tilknyttet fysioterapeut inden de kører hjem efter arbejde i stalden.

Læs også