Frej-stifter: Danmark skal være foregangsland for planteproteiner

Marie-Louise Boisen Lendal er direktør og medstifter i Tænketanken Frej – og opsat på at styrke bæredygtigheden i det danske landbrug. Blandt løsningerne? Mere fokus på produktion af planteproteiner.

- Jeg interesserede mig faktisk ikke særlig meget for fødevareproduktion, da jeg boede i det i min opvækst på en konventionel planteproduktion midt på Sjælland. 

Sådan lyder det – for nogen måske ironisk nok – fra Marie-Louise Boisen Lendal – en af de to stiftere bag Tænketanken Frej. Hun taler hurtigt om sine visioner og erindringer på en kold dag i Kongens Have.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i to måneder til prisen for én. Dette abonnement giver fuld adgang til indhold på www.effektivtlandbrug.dk og e-avisen hver dag.

Læs mere om 30 under 30

Følg med, når der stilles skarpt på 30 under 30 i landbruget. Læs, hvad der driver 30 unge med prominente positioner eller bemærkelsesværdige bedrifter.

Læs mere her

Læs mere om Pløjefri dyrkning

Begreber som conservation agriculture og regenerativt landbrug vinder frem – også i det politiske landskab og hos organisationer, som ikke har haft historie for samarbejde med landbruget.

Læs mere her

Læs også