Mange vil spise mindre kød

Dagligvarekæden Lidl mærker danskernes lyst til flere plantebaserede fødevarer og mindre kød. Det har givet øget fokus på veganske og vegetariske produkter, og det vil komme avlerne til gode.

Hele 59 procent af danskerne har som mål at spise mindre kød, og ifølge Dansk Vegetarisk Forening – Statistik om Danmark - har omkring 4 ud af 10 allerede i dag en kødfri dag om ugen. Forbrugernes valg skubber derfor på en udvikling, der tvinger branchen til at levere de plantebaserede fødevarer.

- Og derfor er det vigtigt for supermarkeder at have et bredt sortiment af plantebaserede produkter, siger viceindkøbsdirektør i Lidl, Khalil Jehya Taleb.

Sidste gang Dansk Vegetarisk Forening kårede årets plantebaserede discount-supermarked af var det således Lidl, der løb af med sejren – blandt andet på grund af det brede sortiment. Hos kæden mener man da også, at trenden kun vil stige, og fremtiden for avlere af grønt til produktionen har derfor gode udsigter.

Produktionen er steget

Efter nogle svære år er produktionen af grønt stille og roligt også begyndt at følge med efterspørgslen.

- Det har udviklet sig rigtig meget, og de senere år har der været stor fokus på avl og produktion indenfor bælgfrugt. Der er en fornuftig adgang til råvarer på det danske marked, som i fremtiden bliver væsentlig udviklet, siger viceindkøbsdirektør, Khalil Jehya Taleb.

Sidste år oplevede Lidl en stigning på 60 procent på det veganske og vegetariske sortiment.

Kilder: Lidl og https://vegetarisk.dk/statistik-om-danmark/

Følg EU-reformen her i avisen

EU får en ny fælles landbrugspolitik, Common Agricultural Policy (CAP). Den nuværende CAP er udløbet til nytår, og det betyder at et helt nyt sæt regler for, hvordan man får landbrugsstøtte, er trådt i kraft 1, januar 2023. Her i avisen følger vi implementeringen af de mange nye tiltag, regler og støttemuligheder, der følger med den nye CAP.

Hver uge vil vi beskrive, hvordan CAP-reformen rammer de danske landmænd, hvilke positive og negative konsekvenser ændringerne får for dansk landbrug, og vi vil følge med i, om de nye regler bliver implementeret efter hensigten.

Læs også