Danske forbrugere har gennem mange år søgt mod køledisken, når der skulle handles æg. En analyse fra DTU viser imidlertid, at kølekravet godt kan fjernes og kun i ringe grad vil påvirke risikoen for salmonella fra æg.
I deres analyser har DTU imidlertid ikke taget hensyn til risikoen ved en evt. import af æg fra andre lande, mener Danske Æg. Det skriver brancheorganisationen i en pressemeddelelse.
En af argumenterne for at fjerne æg på køl i Danmark har været, at man mindsker energiforbruget i kølemontrerne. Men selvom Danske Æg er enig i, at klimaargumentet kan bruges, mener man, at effekten vil være begrænset.
Dansk producerede æg bliver i dag analyseret langt grundigere end udenlandske æg. Og kølekravet sikrer, at kunderne får de bedste produkter, mener Danske Æg.
Det er fortsat ikke afklaret i Folketinget, om æggene i fremtiden skal stå på køl eller ved stuetemperatur i butikkerne.