Dansk tilfredshed trods 2. plads ved Kokke-VM

Danmark kom ind på en andenplads ved Bocuse d'Or, der blev afviklet i weekenden, efter Frankrig.

Der var stor fransk jubel mandag i Lyon, da det stod klart, at Paul Marcon og hans franske mandskab havde vundet årets udgave af Bocuse d'Or. Dermed lykkedes det ikke for Danmark at genvinde titlen, der uofficielt kaldes verdensmesterskabet for kokke.

Det danske team med Sebastian Holberg Svendsgaard og Phillip Nilsen kom ind på andenpladsen, mens Sverige blev nummer tre. Hos Landbrug & Fødevarer, der er blandt sponsorerne bag det danske hold er der trods den franske sejr stor tilfredshed med udfaldet af årets konkurrence.

Deres præstation fremhæver de gode danske råvarer, et tårnhøjt fagligt niveau og den store kreativitet i dansk gastronomi, skriver L&F i en pressemeddelelse.

Flere timer i køkkenet

Ved Bocuse d'Or har deltagerne fire timer og 40 minutter til at præsentere deres kreationer, der fremhæver selleri, havbars og hummer. Samtidig har de fem timer og 30 minutter til at skabe et fad bestående af en ret og tre garniturer med råvarerne krondyr, foie gras og te.

- Landbrug & Fødevarer har støttet Bocuse d’Or siden 2016. Det gør vi for at fremme fagligheden, styrke niveauet i kokkefaget og medvirke til en øget branding af Danmark som en førende fødevare- og gastronomination. lyder det fra organisationen.

- I Landbrug & Fødevarer glæder vi os over det flotte resultat ved Bocuse d’Or, som endnu en gang bekræfter Danmarks position som en af de førende gastro- og fødevarenationer. Vi er stolte af at støtte Bocuse d’Or Akademiet i Danmark og bidrage til Sebastian Holbergs imponerende præstation sammen med en række andre sponsorer, siger Mette Jasper Gammicchia, der er formand for Bocuse d’Or Akademiet og afdelingschef i Landbrug & Fødevarer, og fortsætter:

- Dansk succes i internationale kokkekonkurrencer som Bocuse d’Or understøtter både talentudviklingen i dansk gastronomi og synliggør kokkefaget samt det høje tekniske niveau, som kandidaterne præsterer. Det smitter positivt af på hele fødevareerhvervet, skaber opmærksomhed om vores høje standarder i udlandet og styrker udviklingen af bæredygtige kvalitetsfødevarer. Forhåbentlig kan en dansk topplacering også inspirere flere til at vælge kokkefaget og bidrage til øget rekruttering, siger hun.

Konkurrencen var kulminationen på to års aktiviteter på området. Oprindeligt var der 70 lande med i konkurrencen, hvoraf 24 var nået til finalestævnet i Lyon. det var 20. gang, at konkurrencen fandt sted.

Danmark har stolte traditioner ved konkurrencen, og vandt således både i 2011,02019 og altså 2023.

Læs også