Nu bliver det nemmere at vaccinere rettidigt

Boehringer Ingelheim lancerer vaccinen Bovalto Respi 2 i en ny enkeltdosispakning, som gør det nemmere at vaccinere flest mulige kalve mod luftvejspatogener rettidigt. Den nye pakning er tiltænkt brug i mindre besætninger.

Det har hidtil været muligt at få vaccinen Bovalto Respi 2 i pakninger beregnet til enten fem eller ti kalve. Det oplyser Boehringer Ingelheim i en pressemeddelelse.

I mindre besætninger med færre kalve med lille aldersspredning kan det imidlertid betyde, at der vil være doser til overs, som dermed må kasseres. Det kan samtidig resultere i, at visse kalve i disse besætninger må gå uvaccinerede, indtil der igen er kalve nok til en ny vaccinationsrunde.

Med de nye enkeltdosispakninger, som indeholder fem individuelle doser à to milliliter i hætteglas, er det muligt at vaccinere én kalv ad gangen – uden at lade noget af vaccinen gå til spilde, understreger Boehringer Ingelheim.

Samtidig peger de på, at alle kalve får mulighed for at blive vaccineret på det mest optimale tidspunkt i deres liv.

For bedst mulig vaccinering

For at opnå optimal effekt af vacciner mod luftvejspatogener hos kalve kræver det ifølge Boehringer Ingelheim en vis flokimmunitet, som opnås ved at vaccinere en tilstrækkelig del af kalvene.

Ideelt set skal alle dyrene vaccineres, understreger de, og det skal gerne ske tidligt i deres liv, inden de udsættes for smitte.

Boehringer Ingelheim oplyser, at Bovalto Respi 2 er godkendt til aktiv immunisering mod de to luftvejsvira bovint respiratorisk syncytialvirus (BRSV) og bovint parainfluenza 3 virus (PI3V) – og leveres udover den nye enkeltdosispakning også i pakninger med fem doser (10 milliliter) og 10 doser (20 milliliter).

Læs også