Efter en nytårsperiode, hvor oksekødet har været det store trækplaster, er mængden af råvarer indenfor oksekødet lavt. Ugens kreaturnoteringer holder sig imidlertid uændrede.
Mængden af råvarer til rådighed er den store faktor i det europæiske marked for okse- og kalvekød, hvor lagrene er små efter helligdagene.
Det beretter Danish Crown Beef i den ugentlige beretning.
Derfor er der fortsat stabilitet i priserne trods et større fokus på hverdagsprodukter.
- Lige nu handler det rigtig meget om at få fyldt vores fabrikker op igen, så vi kan levere de mængder, som vores kunder efterspørger. Det gælder især det danske marked, hvor der er stor efterspørgsel på hakkekød, og helligdagene har gjort, at udbuddet af småkød er meget lavt. Markedet skal derfor finde sine ben igen, siger Henning Sønnichsen, der er salgsdirektør i Danish Crown Beef.
Handlen med de sydeuropæiske eksportmarkeder er fortsat god, og helligdagene blev overstået i denne uge med Helligtrekonger. Handlen centrerer sig om de dyre udskæringer, som sælges til gode priser, mens den bredere efterspørgsel, som blev set før jul, er mere afdæmpet.
Der er slagtet som forventet på anlæggene i Danish Crown Beef, men der vil være en pulje af slagtedyr, som skal udsættes til kommende uge. Her vil der igen blive reduceret i puljen, og dermed vil den være en ganske lille mængde slagtedyr, der skal udsættes til uge 4.
Landsdækkende mangel på hakket oksekød i januar