Korntørringsproducent overgår egne forventninger

Den danske producent af siloer og afgrødetørringsudstyr Sukup Europe har formået at tilføje yderligere to millioner kroner til sit årsresultat efter en periode med høj aktivitet. Et resultat, der overgår virksomhedens egne forventninger, og som man nu vil forsøge at gentage igen til næste år.

En høj aktivitet hos den danske virksomhed Sukup Europe har nu givet et tydeligt afkast på bundlinjen. I sit nyligt udsendte årsregnskab, der dækker perioden 1. oktober til 30. september, kan Sukup Europe præsentere et overskud efter skat på 6,1 millioner kroner.

Det er en stigning på mere end 50 procent i forhold til resultatet i det forrige regnskab, der lød på knapt 4 millioner kroner. Et resultat, som ledelsen selv beskriver som overraskende. 

- Året har været præget af høj aktivitet, hvilket har medført årets stigning i resultatet, som er bedre end forventet, står der i Sukup Europes årsregnskab.

Sukup Europe gik oprindeligt under navnet DanCorn og var i mange år ejet af Hansen-familien. I 2015 blev to tredjedele dog solgt til den amerikanske virksomhed Sukup Manufacturing Co., dog uden at man ændrede sin forretningsmodel. Sukup Europe producerer siloer og udstyr til kornrensning og -tørring, såsom varmeapparater og ventilatorer.

Bruttofortjenesten i Sukup Europe er steget fra 29,2 millioner kroner til 34,1 millioner kroner. Regnskabet viser også en samlet egenkapital på 48,3 millioner kroner, hvilket er en stigning i forhold til sidste års regnskab, hvor egenkapitalen lå på 43,6 millioner kroner.

Ledelsen skriver i årsregnskab, at man forventer, at regnskabet for 2021/22 vil vise en stigende aktivitet og et positivt resultat på niveau med i år.

Læs også