Danmarks eneste skovmesse fortsætter

Det er lykkedes arrangørerne bag Langesømessen at genfinde gejsten til at afholde Danmarks eneste og Europas største skovmesse efter godsejers pludselige død.

Torsdag den 17. august afholdes Langesømessen – Europas største messe indenfor juletræer og pyntegrønt.

Da godsejer, Hans Berner, den altovervejende drivkraft bag messen, desværre uventet gik bort sidst på året 2022, har der været flere spekulationer om, hvorvidt messen ville fortsætte.

- Det gør den heldigvis, kan messekoordinator Per Tørslev meddele, og han lover samtidig, at de oven på en periode, hvor Langesø-Fondet lige skulle finde sig selv, er klar til at afholde endnu en messe med fokus på juletræer og pyntegrønt i de smukke og stemningsfulde omgivelser omkring Langesø.

God opbakning

- Vi oplever god opbakning og jeg kan allerede nu garantere, at vi i hvert fald ender på samme niveau som sidste år.

Han fremhæver, hvordan han som nytilkommen, tydeligt mærker vigtigheden af messen fra mange af de trofaste udstillere.

- Derfor vil jeg selvfølgelig også gerne, at både udstillere og gæster tager fra messen og siger, at det gik godt, og at de glæder sig til næste år, siger Per Tørslev.

Samler spiseområdet

Der er i forhold til foregående år lavet enkelte justeringer.

- Der har været ønsker, som vi har gennemgået og imødekommet, så vidt det har været muligt.

- Blandt andet samler vi spisestederne og flytter dem op i skoven. Dermed komprimerer vi området lidt og får en mere hyggelig og intim stemning.

Også området lige ved indgangen flyttes mod skoven af samme grund.

Foredragstelt og DM

- Og så har vi som noget nyt i år, sammen med Danske Juletræer, valgt at lave et foredragstelt, hvor der dagen igennem vil være forskellige indlæg, ligesom vi holder fast i, sammen med Dansk Skoventreprenør Forening, at lægge grund til afholdelse af DM i udkørsel og Skovbrugsmesterskaberne for elever.

- Det er sjovt at se på, og der bliver masser af gang i den, lover Per Tørslev, mens han garanterer, at det også i år bliver muligt at vinde titlen som producent af årets smukkeste juletræ.

Book stand frem til medio juli

Langesømessen finder som altid sted på arealerne omkring Langesø Gods, Langesøvej i Morud. I år torsdag den 17. august fra klokken 9 til 17.

Udstillere kan booke standplads frem til medio juli.

Arrangørerne forventer omkring 100 stande herunder både danske, tyske, norske, svenske og hollandske og mellem 2.500 og 3.000 gæster fra ind- og udland.

Læs også