Torsdag den 30. januar er kvægbruget i fokus, når det sønderjyske fælleskvægmøde finder sted i Agerskov.
Det kommer til at handle om at være bedst muligt klædt på til at producere kød og mælk samt optimere slagtekalveproduktionen, når det torsdag den 30. januar er blevet tid for 2025-udgaven af det sønderjyske fælleskvægmøde, der kommer til at foregå på Agerskov Kro i Sønderjylland.
Bag mødet står Syddansk Kvæg, Landbrug & Fødevarer (L&F), Spiras, LHN samt Landbrugsrådgivning Syd, og det hele skydes i gang fra kl. 9.30.
Faglige indlæg
Formiddagen vil især stå i mælkeproducenternes tegn, hvor der efter formandsberetninger, vil være flere forskellige faglige indlæg.
Første indlæg vil være om opdræt, klima, kød og fremtiden v/ Selma Anholm Jensen SDK & Flemming Hølmkær DC Beef.
Herefter er det konsulenterne Melani Poulsen, John Erik Jørgensen og Carsten Friis, der vil holde hvert sit indlæg under den fælles overskrift » Fra kalvens potentiale til den gode mælkeproduktion«.
Melani Poulsen vil i sit indlæg komme ind på at investere i sine kalve, mens det i John Erik Jørgensens indlæg handler om de muligheder, en høj mælkepris giver.
Overskriften for Carsten Friis´ indlæg vil være den stigende fremstillingspris for mælk.
Politisk status og debat
Efter frokost skydes eftermiddagens program i gang med politisk nyt ved direktør i Landbrug & Fødevarer, L&F, Kvæg ved sektionsdirektør Ida Storm og formand Christian Lund.
Herefter fortsætter fokus på slagtekalve, hvor man blandt andet vil belyse om græsmarksprodukter kan anvendes i slagtekalvefodringen.
Herefter følger tre faglige indlæg:- Valle- eller skummetmælksbaseret mælkepulver til nyindsatte slagtekalve v/ Mogens Vestergaard, Seges Innovation, - Når halm er guld – dybstrøelse eller sengebåse? v/ Selma Anholm Jensen og endelig »Fremtiden og kødproduktion« v/ Flemming Hølmkær, DC Beef.
Det sønderjyske kvægfællesmøde finder som nævnt sted på Agerskov Kro den 30. januar fra kl. 9.30 – 14.30 og kræver tilmelding.