26-årig fjerner fugle fra markerne med »flyvende fugleskræmsler«

26-årige Balázs Megyeri fra Ungarn designer sammen med sit team automatiserede droner, der ved at imitere advarselssignaler fra fugle kan skræmme alle slags fjerkræ fra markerne. Målet er at øge landmandens udbytte ved at mere korn ender i slutkundens mave - og ikke fuglenes.

Ordet »fugleskræmsel« frembringer måske indre billeder af en stråmand på marken med et græskarhoved, en spids hat og lappede bukser med armene ud til hver side. En figur, der har skræmt livet af mennesker i en lang række gyserfilm gennem tiden. Og nok væsentligt mere end fugle.

Det forholder sig nemlig sådan, at fugle er gode til at spotte mønstre, og hvis den stationære stråmand på marken ikke udviser nogen trussel, så er dens eneste formål forsømt.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i to måneder til prisen for én. Dette abonnement giver fuld adgang til indhold på www.effektivtlandbrug.dk og e-avisen hver dag.

Læs mere om 30 under 30

Følg med, når der stilles skarpt på 30 under 30 i landbruget. Læs, hvad der driver 30 unge med prominente positioner eller bemærkelsesværdige bedrifter.

Læs mere her

Læs også