Mejerigigant investerer 238 millioner i varmepumper

Arlas datterselskab Arla Foods Ingredients lægger 32 millioner euro (238,5 millioner kroner) i et nyt varmepumpesystem på virksomhedens primære forarbejdningsanlæg i Danmark i håbet om at reducere sin CO2-udledning.

Varmepumpesystemet på Danmark Protein-sitet, som forventes at være i drift i 2025, vil kunne omdanne 2,8 MW elektricitet til 8 MW varme.

Ved at skifte fra gas- til eldrevet varmeproduktion anslås det, at det kan reducere anlæggets drivhusgasemissioner med cirka 14.500 ton CO2e om året.

- Der er en stigende efterspørgsel efter vores produkter over hele verden, men det er afgørende, at vi vokser bæredygtigt. Effektiv elektrificering og en overgang til vedvarende energi er centralt i Arlas forpligtelse til at reducere afhængigheden af fossile brændstoffer, lyder det fra Paul van Rooij, vice president, supply chain hos Arla Foods Ingredients i en pressemeddelelse.

Varmepumpesystemet på Danmark Protein vil fungere som en reference for lignende projekter på andre Arla Foods Ingredients-anlæg.

Læs også