Landbrugsmægler: - Vi vil tættere på kunderne i Vendsyssel

Landbrug John Frandsen har netop åbnet en afdeling i Hjørring. Den skal bringe dem tættere på kunderne nord for Limfjorden.

I 2019 valgte mæglervirksomheden Landbrug John Frandsen at træde over Limfjorden og blive en del af landbrugsmarkedet i Vendsyssel. De fik en varm velkomst i det nordlige, og nu har ejendomsmæglerfirmaet valgt at tage endnu et skridt tættere på vendelboerne og åbnet en landbrugsafdeling i Hjørring.

- Det er faktisk noget, vi har snakket om længe. Vi vil tættere på kunderne i Vendsyssel og vise, at vi virkelig vil det her, siger Mogens Olesen Damm fra Landbrug John Frandsen.

Midt i Hjørring

Placeringen i Hjørring er hos kollegaerne ved John Frandsen, som tager sig af boligmarkedet. En afdeling, som også netop er åbnet centralt i Hjørring.

- Handler det om boliger, er det dem, der tager sig af det. Og er det landbrug, er det os. Det er meget mere komplekst at sælge et landbrug, men omvendt kan vi supplere hinanden på rigtig mange områder, så derfor er det oplagt at sidde sammen, fortæller Mogens Olesen Damm.

Landbrugsafdelingen i Hjørring bliver besat af Mogens Olesen Damm, som står for salg og vurdering, samt Cecilie Frandsen, der er sagsbehandler.

God start

Landbrug John Frandsen har haft en god start i Vendsyssel.

- Vi har fået en større og større markedsandel og er vel oppe at have omkring 20-25 procent af markedet alene inden for landbrugsejendomme, siger Mogens Olesen Damm.

Noget, som også skubbes på vej af et lige nu rigtig godt landbrugsmarked.

- Vi har ikke den nedgang, som boligområdet oplever lige nu, og jeg vil næsten sige, at vi oplever en vækst, siger Mogens Olesen Damm.

Den vækst, tror ejendomsmæglerfirmaet på, fortsætter.

- Hvis vi kan holde vores markedsandel og samtidig få lidt flere produktionsejendomme, er vi rigtig godt tilfredse, siger Mogens Olesen Damm.

Jord er den bærende faktor

Når Mogens Olesen Damm kigger på landbrugsmarkedet lige nu, er det jord, der står øverst på listen.

- Ejendomme med jord omsættes rigtig meget lige nu – også i interne netværk. Det, tror jeg, er noget, vi kommer til at se mere af, forklarer Mogens Olesen Damm.

Han oplever, at alle typer ejendomme lige nu kan sælges, men det er jorden, der er den bærende faktor. Der bliver solgt flere kvægejendomme, også til Hollændere, som er begyndt at komme herop igen, og så ser Mogens Olesen Damm en begyndende efterspørgsel på ejendomme med slagtesvin. Og så er der en stor interesse for udviklingsejendomme med fokus på for eksempel energi.

Positivt marked

Det positive marked, tror Mogens Olesen Damm, fortsætter en rum tid endnu.

- Der er masser af købere, og vi tror, at vi vil komme til at opleve nogle år, som vil være gode for sælgere. Så kan man spørge sig selv, hvornår det vender, men vi tror ikke, det vender her det første år til halvanden. Så vi mangler sælgere, for vi har købere nok, fortæller Mogens Olesen Damm.

Trods Landbrug John Frandsen ikke er nye i Vendsyssel, glæder Mogens Olesen Damm sig til at se, hvad en fysisk afdeling kommer til at betyde.

- Med det her vil vi vise, at vi vil være en aktiv spiller på landbrugsmarkedet. Vi har godt fat i Vendsyssel nu, men jeg har en forventning om, at afdelingen her skal vokse 20-30 procent de næste par år rent omsætningsmæssigt. Det har vi gjort i Randers, og det kan vi også her, og så er det bare en fordel at være her – det er det, det drejer sig om, siger Mogens Olesen Damm.

Næste stop Herning

Trods ejendomsmæglerfirmaet John Frandsen Landbrug netop har åbnet en landbrugsafdeling i Hjørring for at være endnu tættere på kunderne i Vendsyssel, er der planer om endnu én på vej.

- Så snart vi har den rigtige person at ansætte, åbner vi også en landbrugsafdeling i Herning, fortæller Mogens Olesen Damm fra Landbrug John Frandsen.

Afdelingen i Herning skal tage sig af det vestjyske område.

- I Herning og omegn er vi rigtig stærke på boligmarkedet, og det vil vi gerne understøtte med en landbrugsafdeling, som tager de professionelle landbrug, forklarer Mogens Olesen Damm.

Ikke sat dato på

- Vi vil dække de markedsområder, vi sidder på i forvejen med boliger. Og det her er heller ikke den sidste boligafdeling, vi åbner, siger Mogens, som netop har set sine kollegaer åbne boligafdeling nummer 39 i Hjørring, og inden nytår åbner nummer 40 i Vildbjerg.

- Vi tror på det, og vi vil med en ny Herning-afdeling være en aktiv spiller på landbrugsmarkedet i det nord-, midt- og vestjyske. Det er vores mål, forklarer Mogens Olesen Damm.

Det er dog svært at sige, hvornår en sådan afdeling kan slå dørene op.

- Vi har kontoret, og vi har også skrivebordet, så når den rigtige kandidat er der, er vi klar til at åbne, lyder det fra Mogens Olesen Damm.

Læs mere om Generationsskifte og ejendomshandler

Det kan tage flere år at gennemføre et succesfuldt generationsskifte. For nogle foregår ejerskiftet inden for familien, men for de fleste skal der nye kræfter ind udefra for at føre virksomheden videre.

Læs mere her

Læs også