Landboforening og kommune giver penge til biodiversitet

Horsens Kommune og Østjysk Landboforening har indgået et samarbejde om at styrke naturen og biodiversiteten. Parterne har sammen afsat 100.000 kroner til naturtjek på landejendomme i kommunen. 

- Natur og biodiversitet er på dagsordenen, og vi vil gerne være med til at fremme interessen blandt vores medlemmer. Derfor tilbyder vi sammen med Horsens Kommune at betale 2/3 af et naturtjek til foreningens medlemmer i kommunen, så de kan få større indsigt i naturværdierne på deres ejendomme og tage hånd om dem. Vi arbejder på at få samme ordning i stand med andre kommuner, så alle medlemmer af vores forening får samme mulighed, fortæller formand for Østjysk Landboforening, Henrik Nielsen.

Målet med et naturtjek er at finde løsninger, så natur, økonomi og landbrug går op i en højere enhed. Ved et naturtjek får landmanden besøg af en naturplejekonsulent, der fortæller om naturværdierne på ejendommen, og hvor de vilde arter af dyr, planter og svampe har mulighed for at leve. Besøget munder ud i en rapport med anbefalinger til, hvad landmanden kan gøre for at passe på - og udvikle - naturen.

Læs også