Angreb af Septoria i vinterhvede er svagere end normalt

I vinterhvede og rug er der i denne uge ikke generelt behov for nogen svampebekæmpelse. Men i flere vinterbygmarker er der set behov for bekæmpelse af bygrust og skoldplet.

Skoldplet i rug fotograferet 2. maj af Irene Skovby Rasmussen, VKST. Bekæmpelsesbehovet er lige nu meget lavt. Kronrust på nedre blade i Esquire-rajgræs fotograferet 3. maj af Rebekka Kjeldgaard Kristensen, Agrinord. Trips i rug fotograferet 2. maj af Irene Skovby Rasmussen, VKST. - Man skal undersøge bladskederne for trips. Trips bekæmpes ved 0,5-1 trips pr. øverste bladskede i vækststadie 45 lige før begyndende skridning, lyder det fra Seges. Skoldplet på øvre blade i Bordeaux vinterbyg fotograferet 29. april i år af Lene Jakobsen, LRS. Kraftige angreb af skoldplet i Neptun-vinterbyg. Set på sandjord ved Videbæk i mark med pløjefri dyrkning og forfrugt vårbyg. Fotograferet 29. april i år af Leo Bajlum, Vestjysk.

Her i uge 18 har planteavlskonsulenterne igen indberettet deres observationer for skadegørere i markerne til Registreringsnettet på Seges Innovation. Landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen giver her et kort overblik over ugens observationer landet over.

Skoldplet og dernæst bygrust er mest udbredt. Bygrust bekæmpes i modtagelige sorter ved over 10 procent angrebne planter.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også