Land & Fritid har fået pletskud med jægerne

Jagt og outdoor er blevet en populær afdeling i Land & Fritid, og den landsdækkende butikskæde har i dag alt til jagt og jægere.

Jens Ditlev Rosenvinge påpeger, at nedbrydelige patroner er vejen frem, og han forventer også, at det en dag bliver et lovkrav. Foto: Jesper Hallgren
Hos Land & Fritid kan jægerne næsten købe det hele – som for eksempel foder til fasaner. Foto: Jesper Hallgren

Er man som jæger på jagt efter »ting og sager« til den kommende jagt, kan man med sikkerhed finde det hos Land & Fritid, der efterhånden har fået opbygget et godt og bredt sortiment, som næsten rummer alt, hvad man skal bruge som jæger.

Jens Ditlev Rosenvinge, der siden 2020 har været produktansvarlig for jagt og outdoor i den landsdækkende butikskæde, gør dog opmærksom på, at Land & Fritid ikke er en jagtbutik.

- Vi sælger ikke våben, men vi sælger stort set alt andet, som langt hovedparten af jægerne har brug for. Og det er god kvalitet til rimelige priser, fortæller Jens Ditlev Rosenvinge og påpeger, at »Land & Fritid kan noget, mange af de andre ikke kan«.

- Hos os kan jægerne faktisk købe det hele. Både det til jagten og meget af alt det andet, der også hører med. Vi har således blandt andet hundefoder, og foder til fasaner og hjortevildt, ligesom vi for eksempel også sælger vildthegn og volierehegn.

Både medvind og modvind

Det er knap 10 år siden, at Land & Fritid-kæden så småt indledte jagten på en ny målgruppe. Der har både været medvind og modvind, men alt i alt har det været »en fin vækstrejse«, som Jens Ditlev Rosenvinge udtrykker det.

- Når vi ser tilbage, er det gået rigtig godt. Vi har ikke været bange for nye tiltag, og vi har også en stigende omsætning på området, fortæller han og tilføjer:

- For nogle år siden etablerede vi vores eget tøjmærke Mike Hammer, og det er blevet et populært brand, og det var også en succes, da vi lancerede bionedbrydelige patroner, så vi på den måde slipper for en masse plastik i naturen.

- Desværre har vi haft nogle udfordringer med disse patroner, som vi har været nødt til at tilbagekalde. Det rokker ikke ved, at nedbrydelige patroner er vejen frem, og jeg forventer også, at det en dag bliver et lovkrav.

Jens Ditlev Rosenvinge gør i den forbindelse opmærksom på, at Land & Fritid senere på året er på banen med nye bionedbrydelige haglskåle i et andet materiale.

Højt fagligt niveau

- Vi udvikler os hele tiden, og da vi forsøger at ramme nogenlunde in-the-middle-of-the-road, kan vi tilgodese langt de fleste jægeres behov, pointerer Jens Ditlev Rosenvinge.

Udover gode og relevante varer kan Land & Fritid tilbyde et højt fagligt niveau i butikkerne.

- Vi udvikler os hele tiden, og da vi forsøger at ramme nogenlunde in-the-middle-of-the-road, kan vi tilgodese langt de fleste jægeres behov.

Jens Ditlev Rosenvinge

- Mange af de ansatte i vores butikker har stor ekspertise på forskellige områder, og der er blandt andet en del, der enten selv er jæger eller har jægere i sit netværk, påpeger Jens Ditlev Rosenvinge, der selv er meget jagtinteresseret.

- Jeg var kun fire-fem år, da jeg begyndte at komme med familien på jagt, og jeg har været aktiv jæger gennem de seneste 15-20 år, lyder det afslutningsvis fra Jens Ditlev Rosenvinge, der – udover Danmark – har været på jagt i mange europæiske lande og primært i Sverige.

Læs også