Sydjysk demonstration af spotsprøjtning

SAS-agro og Teknologisk Institut inviterer den 29. oktober til et arrangement i marken om spotsprøjtning

Interessen for spotsprøjtning og præcisionssprøjtning i markerne er stigende.

Tirsdag den 29. oktober er der mulighed for at for at se og få meget mere at vide om sprøjtemetoden i forbindelse med et arrangement ved Stepping nær Christiansfeld i det sydjyske.

SAS-agro og Teknologisk Institut har i fællesskab med støtte fra Cultiwise og midler fra Miljøstyrelsen, arrangeret en demonstration omkring netop de muligheder og fordele, der er ved spotsprøjtning i markerne.

- Det er midler fra Miljøstyrelsen til fremme af spotsprøjtning og præcisionssprøjtning, der har gjort det muligt at arrangere demonstrationen, der er den anden af to demonstrationer, hvor den første har været afholdt på Fyn, forklarer indehaver af SAS-agro, Søren Anker Sjølander.

Mindre ukrudt med mindre kemi

Spotsprøjtning og præcisionssprøjtning handler om at koncentrere sprøjtning til netop dér, hvor ukrudtet er, og dermed reducere pesticidforbruget.

Det sker ved overflyvning med drone, der tager fotos af marken, som derefter bruges til udarbejdelse af dronekort til computeren, der kan skelne mellem ukrudt og afgrøder, og danne grundlag for spotsprøjtningen.

Og det er en sprøjtemetode, som SAS-agro fremadrettet ønsker at have som et af sine specialer - ikke mindst på grund af den nøjagtighed, der kan sprøjtes med.

- Jeg har en maskine, der kan præcisionssprøjte ned til 50 x 50 centimeter, forklarer Søren Anker Sjølander, der tilføjer, at det handler om at selektere ukrudtet, fremme præcisionssprøjtning og reducere kemiforbruget i form af pesticider.

Det vurderes, at pesticidforbruget ved brug af spotsprøjtning kan reduceres med mellem halvdelen og en tredjedel.

Demonstrationen af spotsprøjtning finder som nævnt sted tirsdag den 29. oktober fra kl. 14.00 – 17.00 på marker ved adressen Langforte 32, 6070 Christiansfeld.

Arrangementet er gratis, men arrangørerne vil, af hensyn til forplejning på dagen, gerne have tilmelding. Tilmelding kan ske via hjemmesiden https://www.teknologisk.dk/kurser/spotsproejtning-demonstrationsdag/k91553.

Læs også